Fossil Group е името на популярен производител на смарт часовници с Wear OS, който предлага разнообразно портфолио от продукти в 14 различни бранда. Сред тях са марки като Diesel, Armani, Skagen, Michael Kors и др. В официално изявление сега от компанията потвърдиха, че са се съгласили да продадат интелектуална собственост свързани с умни часовници на Google. Технологичният гигант ще плати за тази привилегия сума от порядъка на $40 млн, като партньорството им не спира дотук. 

 

Успоредно с лицензирането на интелектуалната собственост се очаква част от R&D екипа нa Fossil Group да се присъедини към Google. По този начин компаниите ще комбинират усилията си, за да гарантират следвaщата голяма вълна от иновации в този пазарен сегмент. Инвестицията от $40 млн. и наемането на част от служителите в структурата на Google e сигурна гаранция, че Fossil Group ще продължат да разработват елегантни часовници със смарт функции, предаде ArsTechnica.

 

 

Данните за този съвместен проект веднага предизвикаха ръст в стойността на акциите на Fossil Group, които поскъпнаха с 8%. Няма да е изненадващо, ако Google представят собствена серия от хибридни часовници с Wear OS, като част от партньорството си с компанията. Времето ще покаже дали Fossil Group има потенциала да се превърне в едно от тайните оръжия на Google в конкуренцията и с Apple Watch в този пазарен сегмент. 

 

Още от Digital: Как да подобрим издръжливостта на батерията на смартфона и смарт часовника си