Доста дълго време Google проявяваха интерес към придобиването на бизнеса на Fitbit и официална новина за купуването на компанията е факт. Финансовите параметри са на стойност $2.1млрд., съобщава Reuters. Това ще позволи на Google да разшири влиянието си в сегмента на смарт часовниците и фитнес тракерите. Kомпанията има собствена операционна система за тези устройства, която се казва Wear OS.

 

Въпреки това Google все още не са представяли собствен смарт часовник, с който да промотират допълнително Wear OS. В същото време Fitbit разполагат с голяма потребителска база и генерират над 50% от приходите си от продажбата на фитнес тракери.

 

 

Добър пример е приложението Google Fit, което се използва от 2.6 млн. души въпреки, че е достъпно за Android, Wear OS и iOS, докато Fitbit има 27.4 млн. потребители.

 

Сделката ще позволи на двете компании да обедият своите екосистеми в още по-добър и полезен продукт за потребителите.. Пазарната капитализация на Fitbit възлиза на  $1,4 млрд. Чрез сделката Google ще получи бранда, патентите и служителите на Fitbit, което може да изиграе положителна роля в развитието на операционната система за преносими устройства с Wear OS.

 

Oще от Digital: Защо популярността на смарт часовниците и фитнес гривните ще нараства