Facebook е първата асоциация, която много хора си правят, когато чуят думата социална мрежа. Факт е, че има много други платформи в тази категория, които използваме всеки ден. Подходящ пример са услуги като Pinterest, LinkedIn, Twitter и много др.

Google също проявяват интерес към социалните мрежи и вече експериментират с атрактивни концепции, които да ускорят разработването на по-добра алтернатива на сегашните платформи.

Специалистите на компанията от Google Area 120 дивизията, които разработват секретни продукти вече експериментират с атрактивна платформа, която се казва "Keen". Това е социална мрежа, която е предназначена да свързва и улесни общуването на потребители, които споделят едни и същи интереси.

Всеки потребител ще може да създаде собствен "Keen" пост, като избере и съответните ключови думи, описващи най-добре съдържанието в самата публикация. Всеки един "Keen" автоматично извлича ресурси от уеб страници и други онлайн източници на съответната тема през различни интервали от време.

Предвидена е опция да създавате и редактирате публикации с помощта на други потребители. 

 

 

Google Keen може да се използва директно от браузъра, но също ще е достъпна и като мобилно приложение за Android. След това ще бъдете подканени да създадете собствен профил в социалната мрежа, като използвате своя Google акаунт

За да започнете да публикувате съдържание е необходимо да изберете няколко ключови думи и да кликнете върху съответния бутон. Предвидени са допълнителни възможности да редактирате съдържанието във вашите "Keen" постове, но също да ги изтривате или каните други хора да колаборират с вас.

Едно от интересните предимства на услугата е, че публикациите автоматично се агрегират и създавате връзки с резултатите в Google Search. По този начин нещата, които качвате ще са по-видими и лесно откриваеми от другите хора в интернет. 

В голяма степен Google Keen наподобява начина, по който работи Pinterest и ще ви препоръчва актуално съдържание съобразно нещата, които ви интересуват. Интеграцията с търсачката и другите алгоритми на Google e е скритото оръжие на Keen, което може да я превърне в хит сред потребителите.

 

 

Още от Digital: Как социалните мрежи се опитват да манипулират мнението ни