Google вече започнаха да разработват собствен хардуер, който се превърна в допълнителен източник на приходи за компанията. Най-популярни са смартфоните от серията Pixel, но можем да отбележим още смарт джаджите Google Home, както и таблетите Pixel Slate. Всичко това накара Google да обърнат внимание и на сегмента на лаптопите с премиерата на иновативния Pixelbook, който се възползва от предимствата на виртуалния асистент Google Assistant.

 

Внушителната конкуренция в индустрията, обаче е накарала компанията да преосмисли своята стратегия. Лично шефът на хардуерната дивизия на Google, Рик Остерло потвърди, че технологичния гигант официално излиза от бизнеса с таблети. За в бъдеще екипа от това подразделение ще се фокусира изцяло върху разработването на нови устройства от серията Pixelbook. Google обещават да продължат да осигуряват поддръжка за своите партньори, както досега, съобщава PhoneArena.

 

 

Компанията е прекратила поне два проекта на нови таблети през последните седмици. Това означава, че Google окончателно са се отказали от идеята да представят наследник на Pixel Slate. Сегашната версия на таблета ще продължи да получава ъпдейти до 2024г. Изместването на фокуса към лаптопите не е изненадващо, тъй като и другите производители изпитват сериозни затруднения. Подобно решение вероятно ще ускори процеса на сливане на Android и Chrome OS  в обща платформа.

 

Още от Digital: Google ще преместят част от хардуерния си бизнес извън Китай