Геймърските смартфони са сравнително нова пазарна ниша в мобилната индустрия, но се радват на все по-голяма популярност. Това не е изненадващо, като се има предвид, че над 2.4 млрд. потребители ще се забавляват с любимите си игри от смартфоните през тази година. Този тренд ще се задълбочава и ще продължи да увеличава продажбите в този сегмент. Анализаторите също така очакват мобилната гейминг индустрия да е бизнес за $90 млрд. до края на 2021г.

 

По всичко личи, че Google също обръщат голямо внимание на тези процеси и вече работят за създаването и унифицирането на единен стандарт за геймърите с Android на световния пазар. От компанията вече са стартирали и нова програма с името "Gaming Device Certification", съобщава AndroidPolice. Плановете им предвиждат да се установят различни критерии, които да гарантират, че устройствата в този сегмент предлагат оптимално качество и най-добрите функционалности на своите потребители.

 

 

След като самият документ бъде готов ще стане част от Google Mobile Services (GMS) документацията на компанията. Това е пакет от специални изисквания, с които всеки производител трябва да се съгласи, ако иска да има достъп до Android и приложенията на Google. Със сигурност подобни действия ще направят геймърските смартфони с платформата още по-популярни. По този начин ще имаме достъп до по-мощни устройства на водещите брандове, които могат да се купят на по-изгодна цена.

 

Още от Digital: Имат ли бъдеще геймърските смартфони с Android