Android Wear е популярна операционна система за смарт часовници, която се разработва от Google и много скоро може да се казва по различен начин. Някои потребители, които имат достъп до Android P Developer Preview версията на платформата забелязаха, че в кода Google са заменили името Android Wear с Wear OS. Успоредно с това класическото лого, наподобяващо формата на часовник е сменено с икона, изобразяваща буквата "W" в цветовете на Google (червен, син, жълт и зелен), предаде Engadget.

 

 

Все още няма потвърждение за новото име от страна на Google. Много е вероятно да разберем повече детайли за следващия ъпдейт на платформата на традиционната I/O конференция през май. Изборът на Wear OS не е случаен, тъй като  е много по-кратко и точно наименование, но също както при Google Pay не включва в себе си думата Аndroid. По този нaчин Google иска да акцентира върху факта, че смарт часовниците могат да работят не само с Android, но и с други устройства, като например iPhone. 

 

Така компанията иска да сложи край на объркването, че е нужно потребителите да имат единствено смартфон с Android, за да го свързват безжично със своя смарт часовник. Google постоянно търсят начини как да превърнат Android Wear в по-атрактивен избор за повече хора, тъй като продажбите на устройства с платформата са доста по-малко от очакванията на компанията. Новата Android P базирана версия, която ще видим в следващите месеци също ще се опита да сложи край на този проблем.

 

Вижте най-добрите приложения за смарт часовници с Android Wear