Eкосистемата на Google обхваща почти всички аспекти на дигиталното ни съществуване. Натовареното ежедневие е много по-лесно и забавно с Gmail, Google Maps и YouTube. Компанията също така разработва и собствена платформа за смарт джаджи, които са свързани към интернет. Смартфоните Google Pixel са оборудвани със специализиран чип с името Titan M, който подобрява сигурността на личните данни.

Интеграцията на модула позволява безопасно обработване на информацията с криптиране на връзката и високата степен на защита при управление на паролите. Работата с приложения за мобилни плащания понякога крие рискове и решения като Titan M са най-добрия начин да се предпазим.

Google класифицират този компонент като Secure Element (SE) и ще позволят на повече смартфони и дори умни часовници да го използват. Компанията официално стартира нова инициатива с името Android Ready SE Alliance, в която ще бъдат привлечени водещи производители на SE хардуер към проекта, информира PocketNow.

 

 

Eдна от основните цели е унифицирането на нов стандарт и създаването на широк набор от отворени кодове, които да управляват по-ефективно SE хардуера. Oт Google осигуряват достъп до т.нар. "StrongBox" компонент на Titan M и позволява на смартфона да съхранява ключове за Android приложения.

Първоначалният фокус ще бъде процеса за безопасно съхранение на ID данни като шофьорска книжка или дигитални ключове за автомобил. Оптимизацията за Android ще позволи на милиони устройства да се възползват от технологията. StrongBox няма да бъде лимитирана само до таблети и смартфони, но ще работи още с Android Auto, Android TV и WearOS хардуера. 

Колкото повече компании се присъединят към Android Ready SE Alliance, толкова по-популярна може да стане технологията.

 

Още от Digital: Google разработва нов Android с името MicroDroid