Samsung са водещ производител на смартфони и първата компания от Android екосистемата, която обеща на своите потребители дълга софтуерна поддръжка. Собствениците на устройствата с бранда Galaxy могат да се възползват от редовни ъпдейти  за период от четири години. По този начин Samsung си спечелват важно предимство пред конкурентните производители на устройства с Android.

Корейският гигант продължава активно да изпълнява своя ангажимент и вече ви съобщихме, че смартфоните на Samsung ще получават ъпдейти за сигурност в продължение на пет години. Това предоставя на потребителите спокойствие и увереност, че ще имат достъп до най-актуалните пачове за сигурност за дълъг период от време.

С оглед впечатляващите иновации на Samsung Galaxy бранда софтуерната поддръжка е още една причина да искате да имате модел от серията. Останалите производители на Android също предоставят актуализации, но не за толкова дълъг период от време.  Много скоро, обаче предимството на Samsung пред конкуренцията може да изчезне, съобщава SamMobile.

 

 

Причината е желанието на Google да привлекат вниманието на повече хора към Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които ще бъдат представени след броени дни. Компанията ще оспори доминацията на Samsung в сферата на софтуерните ъпдейти за смартфони, като предостави актуализации за сигурност в продължение на пет години.

В същото време Pixel 6 серията ще осигурява и четири големи ъпдейта към Android, в допълнение към Android 12, с която ще работят при премиерата си. По този начин Google и Samsung ще бъдат единствените компании, предлагащи петгодишни пачове за сигурност в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Искате ли да разберете как ще изглежда вашият смартфон Samsung с Android 12