Google има доста проекти, като два от тях са платформите Tango и Daydream. Всяка от тях е доста амбициозна, но се реализира трудно. А ръководителят на Tango Джони Лий вече има още по-смели намерения и иска да ги обедини в обща платформа, съобщава AndroidHeadlines.

 

Според Лий обединяването на Tango и Daydream ще създаде много повече възможности за интерактивен мобилен виртуален свят. Вече има устройства като Asus ZenFone AR, които разполагат с двете платформи. Проблемът е, че те не са съвместими една с друга и не могат да работят заедно. Лий се надява, че един ден това няма да е така и двете платформи ще се допълват взаимно.

 

Основната пречка е нуждата от доста голяма изчислителна мощ. За сега смартфоните с мощни процесори могат да се справят с обработката на информацията от едната платформа, но двете заедно ще ги затруднят. Затова Лий и екипът му вече полагат доста усилия не само в развитието на Tango напред, но и за оптимизиране на използването на системни ресурси. За сега обаче има доста работа и все още е твърде рано да се очакват големи постижения от двете технологии.

 

Още от Digital: Какви са хардуерните изисквания за устройствата с платформата Google Daydream