Google отдавна експериментират с идеята да създадат смарт дрехи, които се свързват към интернет и изпълняват редица функции на мобилните джаджи. Компанията вече си партнира със специалисти на Levi's  създаването на умното яке Jacquard. Този проект изглежда продължава да предизвиква голям интерес в Google, тъй като са използвали същата технология, но в създаването на още по-добър продукт. Неговото име е Levi's Trucker Jacket и целта му е да доразвие допълнително тази концепция.

 

 

 

Елегантната визия на якето е допълнена от таг с Bluetooth, който може да се разположи на ръкава и да се превърне в напълно функционален тъчпад. По този начин потребителите биха могли да контролират музикалния плейър и да сменят песните, но също да извършвате други полезни команди. Самият таг е по-малък от предходната версия и може да се програмира от мобилно приложение. Google също така са се погрижили да разширят значително възможностите на дрехата, предаде Mashable.

 

 

Бъдещите собственици на Trucker Jacket ще могат да отговарят на входящи обаждания, но също да използват жестови команди, за да правят селфита от смартфоните. По този начин се активира услугата Google Assistant, която ще ви активира за предстоящи събития в календара, актуалния трафик и др. Функцията "Always Together" ще ви информира, ако се отдалечите твърде много от мобилното устройство, докато носите якето. Иновативната дреха ще е достъпна както в мъжки, така и в дамски вариант.

 

Oще от Digital: Google ще използват нова технология, за да подобрят комуникацията межу умните дрехи и джаджите ни