Google и Fiat Chrysler вече разкриха плановете си за партньорство в сферата на самоуправляващи миниванове. Двете компании няма да се ограничат само с тези превозни средства и ще си сътрудничат в създаването на ново поколение автономни автомобили. По този начин Google и Fiat Chrysler искат да комбинират най-добрите си иновации в сферата на софтуера и хардуера. Първият продукт от съвместния им проект е 8.4-инчова концептуална инфотейнмънт система, базирана на Android.

 

Нейното кодовото име е Uconnect и както подсказва основния акцент са възможностите за комуникация, предаде Engadget. Важно е да отбележим, че системата не използва Android Auto. Вместо това инженерите на Google са модифицирали кода на Android Nougat за потребителския интерфейс на Uconnect. Идеята е така да се постигне максимално добра интеграция между смартфоните, тъчскрийните на автомобили и ключовите услуги на компанията като Google Search, Google Maps и Google Assistant. 

 

Потребителите ще могат да работят и с мобилни приложения за Android на Uconnect системата. Тя ще бъде показана за първи път на CES 2017 в специална версия на Chrysler 300. Toзи проект има потенциала да превърне Google в по-сериозно име в автомобилната индустрия и да привлече вниманието на водещите производители към нейните технологии и софтуерни решения. Само след няколко дни ще разберем повече детайли за бъдещите планове на Google и Fiat Chrysler в тази пазарна ниша.

 

Вижте как първият самоупрaвляващ миниван в света ще е дело на Google и Fiat Chrysler