Google непрестанно експериментират с нови софтуерни решения, които уленсяват ежедневието на потребителите. Компанията предлага широка палитра от приложения от фокусираните към любителите на изкуството Google Arts & Culture до платформи с добавена реалност като ARCore.

Стартирането на пандемията насочи вниманието на Google към различни разработки, които могат да подобрят здравословното и емоционалното ни състояние. Повечето от тях имат експериментален характер, но приложението им за следене на COVID-19 вече започна да се тества публично.

Tехнологиите, които разработва Google могат да бъдат полезни в много ситуации, което е причината компанията да си партнира с учени в различни проекти. Новата им инициатива се казва Google Health Studies и позволява да станете част от различни медицински изследвания.

В този случай идеята е да споделяте лични данни или информация, която се събира в реално време от сензорите на смартфоните. Eдва ли е изненадващо, че първоначално акцента ще е върху респираторните проблеми и съпътстващите ги заболявания, които могат да възникнат.

 

 

Самото приложение функционира като онлайн анкета, в която потребителите трябва да отговорят на различни въпроси. Специални алгоритми ще обработват резултатите, като Health Studies е създадено с идеята да има чисто доброволен характер. Лекарите смятат, че с кратка анкета и отговарянето на подобен въпросник могат да разберат много повече за историята на заболяванията на даден пациент.

В дългосрочен план това може да позволи на учените да разберат как цели групи от хора се справят с различн инфекции и респективно да открият как да им помогнат по най-ефективен начин. Базата данни ще предложия опция за филтриране на пол, раса, възраст и други подобни критерии.

Google Health Studies предоставя бърз, лесен и удобен начин за лекарите да генерират важна информация, както и за потребителите да включат в разнообразие от медицински изследания. Съдържанието ще се актуализира периодично, за да отговори на актуалните тенденции в здравеопазването. Акцента е да се помогне на максимален брой хора.

 

Oще от Digital: Google въвеждат нови правила за приложенията, които таксуват неправилно потребителите с абонаменти