Google вече работят над нова операционна система за мобилни устройства, която носи името Fuchsia. Toва е един от най-мащабните проекти с отворен код в историята на компанията досега. Някои анализатори дори поддържат мнението, че премиерата на Fuchsia ще сложи край на Аndroid и Chrome OS, тъй като ще се превърне в единствената операционна система на Google. Mалко известен факт е, че разработката на този софтуер е ежедневна задача на екип, който наброява повече от 100 души, предаде CNet. 

 

Желанието им е финалната версия на Fuchsia да започне да се използва не само от таблети и смартфони, но също от умни високоговорители като Google Home и други джаджи, които могат да се управляват с гласови команди. Ако всичко върви по план Fuchsia може до три години да замести напълно сегашните две операционни системи на компанията. Екипът, който работи над платформата смята, че ще са нужни поне още две, за да може Fuchsia да се използва масово от по-големи устройства като лаптопи.

 

 

Крайната цел на компанията е един ден Fuchsia да стане софтуера, с който работят всички възможни устройства в индустрията. Новата операционна система трябва да сложи край на проблема с фрагментацията на Android и ще предложи удобен за използване интерфейс, независимо от джаджата, която използваме. В заключение ще отбележим, че Fuchsia е един от най-иновативните проекти на Google, но засега компанията се опитва да пази в тайна информацията за операционната система.

 

Oще от Digital: Вече можем да тестваме Google Fuchsia OS директно в уеб браузъра