Google Fuchsia е амбициозен проект, който компанията започна преди пет години. Всъщност под това име се крие разработка на операционна система от ново поколение. От компанията смятат, че еволюцията на технологиите изисква постоянно модернизации и ъпдейти, които да ни предложат още повече възможности, за да са ни максимално полезни.

Fuchsia OS е концепция, която трябва да наследи Chrome OS и Android в дългосрочен план. Постигането на подобна интеграция не е лесна задача. Инженерите на Google стартираха от нулата и продължат активно да работят над кода на операционната система. Вече е наличен специален уеб сайт, който улеснява разработчиците и на свой ред стимулира подобренията в Google Fuchsia OS.

Още от самото начало на този проект Google са фокусирани върху идеята да направят процеса на създаване и оптимизиране на приложения за Fuchsia OS в максимално бърза задача. Разпространението на коронавируса не само не е повлияло на операционната система, а дори напротив е свързано с повече подобрения на Google Fuchsia OS.

 

 

През последните четири години оптимизацията на софтуер е предимно вътрешен проект, за който Google не предоставя много информация. Настоящият прогрес, обаче налага преминаването към следващата логична стъпка напред, която да ускори разработката на операционната система, информира 9to5google.

Google отварят проекта за външни разработчици, което ще позволи за първи път на хора, които не са част от компанията да допринесат за развитието на Fuchsia OS. Новата платформа не използва съществуващи kernel и Linux разработки, а вместо това е създадена с изцяло модерни технологии и концепции.

Експерименталният характер на платформата вече остава в миналото и се започва по-активната работа с представителите на Open-Source общността по цял свят. От компанията предоставиха и повече детайли за своите планове. На този етап още не е готова Version 2.0 актуализацията на Google Fuchsia, но ангажирането на повече хора и външни разработчици вероятно ще ускори проекта.

 

Oще от Digital: Вече можем да тестваме Google Fuchsia OS директно в уеб браузъра