Все повече потребители се озовават в досадната ситуация, в която прекарват твърде много време пред екрана на смартфоните. Постоянното проверяване на мобилните приложения и активността ни в социалните мрежи се превръщат във все по-сериозен проблем. Ако не можете сами да се справите със своята пристрастеност към заглавията в смартфона има как да го направите с полезната функция Focus Mode.

 

Благодарение на нея можете лесно да намалите времето, което прекарвате докато използвате любимите си приложения. Разполагате с много допълнителни опции да изберете какви заглавия искате да спрете, за да не виждате нотификации от тях. Focus Mode е поредното нововъведение в Digital Wellbeing  и изисква ъпдейт към Android 10. Ето как да изпробате функцията, според CNet:

 

 

1. Отворете приложението "Digital Wellbeing".

2.  Изберете от менюто функцията "Focus Mode".

3. Кликнете отметката до празното поле на всяко приложение, което искате да спрете. Предвидена е и опцията "Show All Apps", с която да видите всички заглавия, ако не се виждат.

4. Натиснете "Тurn On Now".

5. Веднага ще забележите, че спрените приложения са в сив цвят.

 

 

Имайте предвид, че ако опитате да стартирате някое от тези приложения ще видите съобщения, че сте включили "Focus Mode". Aко искате да спрете функцията ще трябва да отворите менюто с настройки на Android или да изберете бутона "OK". По този начин приложението ще продължи да бъде блокирано, както досега и няма да ви показва нотификации и да отвлича вниманието ви.

 

Oще от Digital: Девет нови функции в Android 10, които може би не знаете