Конкуренцията при авиокомпаниите е доста голяма и затова цените на билетите постоянно се променят. Това често може да обърка планове и сметки, като услугата Google Flights ще се опита да помогне на потребителите, съобщава Mashable.

 

Знаете ли, че: Google разполага с информация за полети в реално време

 

Сайтът получава възможността да следи цените на полетите, които интересуват потребителя. Той може да въведе дестинации на авиокомпании. Услугата ще анализира състоянието на пазара и ще прави прогноза как очаква да се движат цените през следващите няколко седмици. Целта е потребителите да не изпуснат удобните моменти за купуване на самолетни билети.

 

Освен това Google Flights ще може да предлага и съвети кои полети и компании ще са най-изгодни за съответна дестинация. Услугата дори ще предупреждава след колко дни очаква да има промяна на цените.

 

Google Flights за сега е само сайт без мобилно приложение. Новата версия обаче е оптимизирана за смартфони. Google уточнява, че услугите за предвиждане на промяна на цените ще се активира поетапно за потребителите в рамките на следващите няколко седмици.

 

Вижте още: 9 полезни съвета при работа с услугата Google Flights