Google Earth е популярна програма, която вероятно всеки от нас е използвал, за да разгледа виртуално различни екзотични локации по цял свят. Едва ли има по-бърз, лесен и забавен начин да "посетите" места, които иначе не можете да си позволите по една или друга причина. Google Earth е много подходящ избор и в случаите, когато искате да убиете време, докато пътувате. Последният софтуерен ъпдейт на компанията добавя още една интересна функционалност към популярната услуга, информира Engadget. 

 

 

Aктуализацията позволява да изчисляваме разстоянията между две избрани от тях точки. Това може да стане за сгради, паметници, мостове, статуи, търговски центрове и други добре разпознаваеми физически обекти. От компанията твърдят, че това е най-желаната от потребителите функция в Google Earth. За да я използвате е нужно да използвате браузъра Google Chrome. В кратки срокове инструмента за изчисляване на дистанцията ще може да се използва и от смартфоните с Android, a iOS версията ще е налична "скоро".

 

 

Oпцията да измервате дистанция по този начин е полезна и може да ви позволи да разберете точното разстояние между пресечки или две сгради в квартала, в който живеете. Най-малкото няма да ви се налага да изтегляте допълнително приложения за тази цел, а ще има как да го направитe директно от интерфейса на Google Earth. Новият софтуерен ъпдейт е поредната причина да искате да използвате услугата на смартфона или компютъра в свободното си време.

 

Oще от Digital: Пет нови неща, които можем да правим с Google Earth