Eдва ли има човек, който поне веднъж да не се е разхождал виртуално на екзотични локации в Google Earth. Популярната услуга може да се използва от смарфоните и вече е налична във версия с виртуална реалност. Google Earth Engine е нов проект, който ни позволява нагледно да видим какви са последиците от климатичните промени върху планетата, предаде BusinessInsider.

 

 

Компанията е използвала Google Maps технологията в създаването на уникално видео. Краткият клип показва какви промени са настъпили в околната среда, гъстотата на населението в различни точки по света през последните 28 години. Eдва ли има добър начин да се запознаете с климатичните промени и негативния им ефект върху Земята от видеото.

 

 

Информацията е генерирана от многобройни телескопи и е достъпна онлайн за разработчиците, които искат да я използват в свои приложения. Базата данни се ъпдейтва постоянно и така позволява на Google да подобрят своята технология за картографиране. Ако искате сами да видите уникалното видео на Google можете да го направите от този линк или да гледате видеото под текста.

 

 

Вижте пет нови неща, които можем да правим с Google Earth