Google въвеждат важна промяна в начина, по който популярните услуги Photos и Drive споделят съдържание помежду си. Плановете на компанията предвиждат снимките и видео клиповете, които ъллоудвате в Google Photos да спрат да се синхронизират с Google Drive. Това ще се случи само след няколко седмици, тъй като автоматичното споделяне на файлове между двете услуги няма да бъде активно след 10 юли.

 

Ако изтриете мултимедия от Google Drive например няма да я премахнете от Google Photos и обратното. Синхронизирането на снимки и клипове ще трябва да се настрои ръчно от вас, чрез функцията "Upload from Drive". На този етап няма сходен начин как да го направите от Google Drive към Photos, информира Engadget. След като спре автоматичното споделяне между услугите трябва да обърнете внимание на размера на файловете.

 

 

Снимките, които пазите с оригинално качество ще заемат място едновременно в Drive и Photos. Всеки файл, който качите след датата 10 юли може да се дублира и ще се наложи да го изтривате ръчно. Тези промени се извършват с идеята да опростят процеса и да спестят объркването на потребителите, твърдят от Google. Съдържанието, което сега съхранявате ще продължи да е налично в двете услуги, но Photos папката в Drive няма да се ъпдейтва автоматично.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между различните опции за качество на снимките в Google Photos