Google предлагат собствен пакет от офис приложения, с които да конкурират Microsoft Office. Интеграцията между всичките им услуги винаги е било важно и ключово оръжие на компанията. Заглавиe като Google Docs, Sheets и Slides не са изключение и имат собствена роля в стратегията на Google. 

Преди няколко седмици станахмe свидетели на промени в потребителския интерфейс, които улесняват работата с мобилните приложения за продуктивност на Google. По всичко личи, че подобренията не са свършили, тъй като вече се разпространява нова софтуерна актуализация за  Google Docs, Sheets и Slides.

Въпросният ъпдейт е наличен за ограничен брой потребители и обхваща също Drawings приложението. Идеята на компанията е да бъде още полезна на своите потребители, като новата версия предлага функция, която ще ни казва къде са запазени файловете в приложенията, съобщава AndroidPolice.

 

 

Благодарение на това минимално подобрение ще виждате текст "Saved To Drive" или "Saved To Device", които ще ви информират дали съхранявате документа на смартфона или онлайн. 

Това е много полезно, особено когато сте в движение, пътувате и например искате да редактирате файл офлайн, когато нямате интернет. Със сигурност интеграцията на новия индикатор ще се хареса на доста хора. 

След като актуализирате своето устройство ще виждате допълнителна икона до самото заглавие на даден документ. По този начин можете да запазите документа в Google Drive и да активирате опцията за редактиране в офлайн режим. 

Google се надяват с тези подобрения да ни спестят време и да накарат повече хора да използват мобилните приложения, за да бъдат креативни, когато са в движение.  Очаква се до края на месеца ъпдейта да е наличен за всички. 

 

 

Още от Digital: Как да използвате функцията за гласово въвеждане в Google Docs