Google Chrome предлага впечатляващи възможности да бъдем продуктивни и да се забавляваме, докато използваме браузъра. Бързата скорост и изчистения интерфейс са допълнителни предимства, които превърнаха Chrome в най-популярното решение за потребителите по цял свят. Специален акцент за Google е мобилната версия на Chrome, тъй като все повече хора разчитат на смартфоните за достъп до любимото съдържание.

Едно от най-големите предизвикателства за Google е да се намери оптималния баланс между изчистения интерфейс и разнообразните функционалности, които предлага уеб браузъра. Впечатляващ процент от клиповете, които гледаме в интернет включват съдържание, което ни показва как да правим различни неща. Видео материалите в т.нар. "How To" категория са най-гледани в YouTube като тези трендове само се задълбочиха с пандемията.

Анализите на компанията показват, че популярността на съдържанието в тази категория достига рекордни стойности. Именно заради това Google искат да ни улеснят в гледането на клипове, които включват инструкции и съвети да извършвате различни неща в ежедневието си.

 

 

Решението е добавянето на функция с името "Video Tutorials" към уеб браузъра. Както името подсказва това ще бъде специален раздел в Google Chrome, където ще може да откриете "How To" видео клипове. В момента новият раздел е наличен в "Canary" версията за разработчиците. Доколкото разбираме, че потребителите ще имат достъп до полезното съдържание на "Video Tutorials" секцията, когато отворят "New Tab" страница в Google Chrome.

Освен списъка с най-посещаваните страници ще имате достъп и до още един раздел, в който да откриете колекцията от "Video Tutorials" клипове на компанията. Мултимедията ще се показва в интерактивни карти и ще обхваща редица полезни съвети как да използвате по-пълноценно Google Chrome. Със сигурност компанията ще си партнира с доста външни източници, които да актуализират постоянно наличното съдържание във "Video Tutorials".

Важно е да отбележим, че функцията се разработва за устройствата с Android и все още няма информация за интеграция за други операционни системи.

 

Още от Digital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет