Дрехите са поредният важен аксесоар от ежедневието ни, който водещите технологични компании се опитват да свържат към интернет. Един от най-новаторските проекти в тази сфера е дело на инженери от Advanced Technologies and Products дивизията на Google и дизайнери на Levi's. Неговото начало бе дадено още преди две години и те вече са готови с финалната версия на първия си продукт. Двете компании са създали смарт яке, което се казва Commuter, предаде Engadget. 

 

Безспорно най-интересната му характеристика е технологията Google Jacquard, позволяваща неговия текстил да се превърне в повърхност, която се управлява от жестови команди. Смарт якето има вграден Bluetooth чип, с който може да комуникира безжично със смартфоните. Това означава, че потребителите могат да получат информация за GPS навигация, да приемат обаждания или да стартират музикалния плейър с едно движение върху тъканта на якето. Предвидена е опция предварително да настройвате жестови команди.

 

 

По този начин можете да избирате с какво движение да стартиратe определено приложение, без да се налага да вадите смартфона от джоба си. Якето е ушито и произведено от Levi's и освен интерактивната си повърхност е водоустойчиво. От Google потвърдиха, че официалните продажби на съвместният им продукт стартират през есента. Потребителите, които се интересуват от подобен продукт ще трябва да инвестират сума от порядъка на €330.

 

Вижте как бъдещите дрехи ще имат сензори за движение о графеново мастило и памук