Google винаги са обръщали специално внимание на скоростта на зареждане на страниците в интернет. Компанията многократно е санкционирала сайтове в своята търсачка, но също така непрестанно ъпдейтва популярния браузър. От дълго време водещият акцент в разработката на Google Chrome са мобилните версии на страниците. 

Следващата версия на браузъра за Android ще предложи още една функционалност, която със сигурност ще допадне на много потребители. Този път Google работят над онлайн инструмент, който ще ви информира кои линкове се отварят бързо в Chrome за Android.  

За в бъдеще страниците, които отговарят на всички изисквания и се отличават с висока скорост и качество ще бъдат маркирани с "Fast Page" тага. По този начин потребителите ще могат лесно да ги различат от уеб сайтовете, които се нуждаят от повече време, за да заредят желаното съдържание.

Функцията е налична в бета версията на Chrome 85 за устройствата с Andrоid, съобщава TechSpot. 

 

 

След като Google актуализират мобилната версия на уеб браузъра няма да е изненадващо, ако "Fast Page" таговете станат част и от Chrome за десктопите. От компанията също така уточниха, че изчисленията кои страници се справят най-добре ще се правят на базата на Core Web Vitals. 

Припомняме ви, че това е инициатива, която бе представена в началото на годината и позволява на собствениците на сайтове да извършват различни тестове за начина, по който се зарежда съдържанието, както и скоростта. Core Web Vitals предлага и допълнителни съвети как да се оптимизира представянето на страниците.

Онези от тях, които покрият всички критерии и ги надвишават вече ще се показват с "Fast Page" таг. Информацията ще бъде видима с продължително натискане върху линка, като от допълнително меню може да видите дали съответния сайт е възнаграден от Google за своята скорост. 

Премиерата на Google Chrome 85 за Android се очаква в следващите няколко седмици.

 

Още от Digital: Google Chrome 86 за Android ще отлага изтегялнето на файлове, за да пести мобилен интернет