Сигурността на личната информация винаги е бил важен приоритет за Google. Постоянните актуализации на компанията гарантират, че всичките им приложения са ъпдейтнати към актуалните протоколи за сигурност. Google Chrome е софтуер със стратегическо значение за Google и неслучайно получава още по-често актуализации, които оптимизират неговата работа.

Собствениците на устройства с Android, които използват уеб браузъра скоро ще имат достъп до още една полезна функционалност. Google са разработили нов инструмент, който анализира паролите, които съхранявате в своя профил и ги съпоставя с база данни на изтекли пароли в интернет.

По този начин Google Chrome зa Аndroid ще ви съобщава, ако уникалната комбинация на вашия акаунт е станала жертва на хакери. В този случай Google ще показва уведомление на екрана, с което ви подканва да смените паролата с по-сигурно съчетани от букви, символи и цифри.

Компанията се надява с новата функция да улесни целия процес на промяна на паролата и респективно да ви предпази по-добре в интернет, съобщава Droid-Life.

 

 

В официалния блог на Google бяха публикувани данни, разкриващи точно как ще работи този инструмент. Проверката на компрометирани пароли се извършва след като бъде изпратено копие на паролата и потребителското име до отдалечен сървър. Google използват специална технология за криптиране на информацията, което гарантира, че няма да попадне в чужди ръце.

Ако системите на компанията намерят съвпадение ще бъдете уведомени с нотификация на началния екран на смартфоните. От компанията искат да ни предпазят максимално и ще гарантират, че Google Chrome ще пренасочва към легитимни URL адреси за смяна на потребителско име и парола.

Така ще се предотврати възможността да въведете поверителната информация в нелегитимна страница, което може да ви изложи на риск. Новата версия на Google Chrome за Android предлага и интеграция на Safety Check функционалността, която се грижи да използвате актуалните протоколи за сигурност в уеб браузъра.

Всички тези подобрения ще направят Google Chrome още по-сигурно решение за потребителите.

 

Още от Digital: 10 полезни трика за браузъра Google Chrome за Android