Google Chrome е браузър с впечатляващ набор от полезни функционалности, които улесняват работата, подобрят скоростта и позволяват на потребителите да бъдат по-продуктивни. Широкият набор от плъгини в Chrome Web Store и интеграцията с приложения като Gmail, Google Calendar, Google Docs са само някои от водещите предимства на Google Chrome.

Съчетанието между тези характеристики превръща уеб браузъра в оптималният избор независимо дали ще създаване документи, ще споделяте мултимедия, ще се забавлявате с игри или изпращате имейли. Google периодично актуализират Chrome към актуалните пачове за сигурност, което гарантира по най-добър начин сигурността на потребителите.

Това не означава, че Google Chrome няма как да продължи да еволюира и да предлага още повече функционалности. Софтуерните инженери на Google са изключително активни в оптимизациите, като сега от AndroidPoilice ни съобщават за следващата интересна иновация, която предстои да видим в браузъра.

Оказвa се, че компанията иска да сложи край на старите технологии за гласови команди, които сега са част от Google Chrome.

 

 

В момента Chrome използва други алгоритми за обработване на заявките на потребителите от тези, които се използват от Google Assistant. Следващата стабилна версия на браузъра за Android, обаче ще промени ситуацията.

Компанията ще замени изцяло настоящата гласова технология в мобилната версия на браузъра и ще премине към по-добрите алгоритми на Google Assistant. Това ще е полезно, тъй като е гаранция, че софтуера още по-добре ще разбира и отговаря на заявките.

На този етап функцията има тестов характер, но едва ли ще отнеме много време на Google преди повече хора да имат достъп до интеграцията на Google Assistant. Ако сте нетърпеливи да изпробвате новата технология трябва да въвeдете следната команда в URL лентата: chrome://flags/#omnibox-assistant-voice-search в мобилната версия.

След това изберете от допълнителния прозорец опцията Omnibox Assistant Voice. Необходимо е да рестартирате браузъра, за да се активират промените. В кратки срокове новата функционалност ще може да се използва от всички потребители на Google Chrome за Android.

 

Oще от Digital: Google Chrome за Android вече позволява да прaвим скрийншот в икногнито режим