Софтуерните инженери на Google експериментират с интересна промяна в дизайна на популярния уеб браузър. Последната Canary версия на Google Chrome разкрива, че лентата с отворените раздели вече е разположена в долнатa част. Досега този ключове елемент от интерфейса бе позициониран в горната част до лентата за URL адреси. Компанията смята, че тази промяна ще улесни собствениците на смартфони с Android, като им позволи по-бързо да навигират отворените страници в браузъра. 

 

В лявата част също така има стрелка, с която можете да заредите допълнителен прозорец с всички заредени табове. Товa е т.нар. "Mini Tab Switcher". Aко искате да отворите нова страница в интернет трябва единствено да кликнете върху "+" иконата в долния десен ъгъл, съобщава xda-developers. Функцията е част от Canary версията на Google Chrome, която е предназначена за тестове на нови неща и все още възникват различни проблеми при работа с лентата за отворени табове в долната част. 

 

 

Следващата версия на Google Chrome за Android се очаква да поддържа и полезна "TabGroups" функция. Благодарение на нея ще има как да създаваме категории с активните раздели. По този начин може да ги класифицираме по различни теми и по-лесно да откриваме съдържанието, което ни трябва. Интеграцията е предназначена предимно за собствениците на смартфони, на които им се налага често да работят с множество отворени страници в своя браузър. 

 

Oще от Digital: Десет полезни трика в Google Chrome за Android смартфони