Възможностите да откриваме съдържание в интернет се промениха драстично през последното десетилетие. Социалните мрежи отдавна изместиха телевизията и печатните издания по популярност за достъп до актуални новини. Водеща роля в този процес изиграха смартфоните и начина, по който промениха ежедневието ни.

Още преди премиерата на iPhone имаше друг популярен метод за достъп до атрактивни новини и публикации в интернет и това бяха RSS четците, които се поддържаха от водещите уеб браузъри. Благодарение на тях можеше да се следят новите публикации от любимите сайтове в опростен и изчистен интерфейс.

Класическата функция се завръща в мобилната версия на Google Chrome с нов ъпдейт, съобщава TechRadar.

 

 

Компанията от няколко месеца тества функцията, която вече е достъпна за потребителите. Ъпдейта се разпространява поетапно и е необходимо да преминете към Chrome 94 версия на браузъра за Android. Работи се и над оптимизация за iOS, но това ще отнеме месеци.

Функцията ще се активира от менюто с три точки и избора на Follow бутона, което ще добави съответния уеб сайт към RSS четеца на браузъра. Съдържанието от маркираните страници ще се възпроизвежда в New Tab страницата на Google Chrome. Потребителите могат да активират новата опция с "Web Feed" флаг в "chrome://flags".

Интеграцията на функцията ще предостави на потребителите още един начин да следят любимите си сайтове, когато са в движение.

 

Oще от Digital: Знаете ли, че: Google Chrome се използва от над 3 млрд. потребители