Google Chrome е предпочитан браузър за милиони потребители, не само на техните компютри, но и на смартфоните и таблетите с водещите мобилни платформи и сега компанията представи неговата последна версия. Най-интересната функционалност в нея е, че браузъра вече може да си комуникира с другите смарт джаджи, които свързваме към интернет в домовете си. На този етап тя е ограничена до Android OS и е достъпна за хромбуците още от лятото на миналата година, но не знаем дали ще намери място в iOS версията на Chrome, предаде Engadget. 

 

Всеки път, когато в обхвата на вашата връзка попадне подобно умно устройство вие ще получите нотификация на смартфона, която ви информира и ви пита дали искате да се свържете с него. Tака например можете да използвате Bluetooth, за да управлявате от разстояние дронове или да настройвате термостата или включвате другите електрически уреди в дома си. Google също така създадоха специален бета канал, с който да искат да привлекат вниманието на разработчиците към тази нова функционалност и да ги стимулират да създават повече съдържание, което се възползва от нея. 

 

Очаква се в следващите месеци тя да е достъпна за много повече приложения и потребители и да позволи само с няколко клика от смартфона да контролираме всичките смарт джаджи, с които разполагаме. Новата функция ще публикува списък с URL адресите на всяка от тях и така да улесни навигацията и е поредната стъпка в популяризирането на концепцията за "Интернет на нещата". В заключение ще отбележим, че е само въпрос на време да можем да управляваме електронните си джаджи директно от браузъра на мобилното си устройство.

 

Вижте пет полезни трика за по-добра работа с браузъра Chrome за Android