Google Chrome е браузър, който винаги се е отличавал с бърза скорост на работа. Другият водещ приоритет при разработването на Chrome е сигурността на личните данни. Потребителите могат да се възползват от вградения мениджър за пароли и от иновации като двуфакторна автентикация, за да сърфират безопасно в интернет. 

Скоро ви съобщихме как Google Chrome вече ще ни информира, ако уеб формулярите не са сигурни. Компанията продължава активно да работи, за да направи браузъра по-бърз и сигурен за милионите потребители, които работят с Chrome всеки ден. 

Advanced Protection Program (АРР) e специална инициатива, която стартира преди три години с идеята да се гарантира сигурността на акаунтите на журналисти, активисти, политически организации и обикновени профили, които са изложени на риск от мащабни таргетирани атаки в интернет.

АPP също така предлага и сериозна защита срещу фишинг атаки, които продължават да са предпочитан метод сред хакерите. Това е причината много от тях да ви подканят да инсталирате зловреден софтуер.

 

 

Google смятат, че има как допълнително да разширят възможностите на Advanced Protection Program (АРР) и вече ни информират, ако изтегляме съмнителни файлове в интернет. Следващата амбициозна идея на компанията е добавяне на функция, която ще позволи APP да сканира и проверява всеки файл преди да го отворим. 

Това е много полезно, тъй като съответният документ или снимка ще бъде анализират от усъвършенстваните алгоритми за сигурност и Google Safe Browsing преди да го заредите на своето устройство. По този начин Google се надяват още по-добре да ни предпазят от възможността да зловреден софтуер, докато използвaме Google Chrome.

Сканирането ще се извършва в реално време и ще ви информира при наличието на проблем с файла, който искате да изтеглите. Разбира се можете да до дръпнете и без да изчакате проверката на Safe Browsing. Потребителите ще виждат уведомление, че даден файл е съмнителен, от което може да стартирате проверка с APP в браузъра.

 

Още от Digital: Най-добрите Google Chrome разширения за сигурност