Advanced Protection Program (APP) e само един инструмент, с който Google ни предпазват от заплахи в интернет. Компанията използва съчетание от функционалности, следящи в реално време дали са активирани последните протоколи за сигурност.

Твърде често потребителите дори не разбират при наличието на зловреден софтуер, което значително затруднява откриването на подобни заплахи. Google инвестират сериозни средства за постоянни подобрени в APP, с които ежедневно предпазват милиони потребители.

Алгоритмите на Google обръщат специално внимание на фишинг атаките, които са един от най-популярните методи за хакване на потребителите. Много важен компонент от стратегията, с която Google гарантират сигурността на милиони хора е функцията Safe Browsing.

Taзи иновация извършва детайлна проверка на всеки един файл преди да се опитате да го отворите на своето устройство. Компанията вече е готова с нов инструмент, който да гарантира допълнително сигурността на потребителите на Google Chrome.

 

 

Новият инструмент има за цел да предпази потребителите от възможността да инсталират зловреден софтуер. В случай на съмнителна активност Google ще ви информира автоматично с уведомление на началния екран, съобщава TechRadar.

Google Chrome ще предоставя опция да изпратите съответните файлове за допълнителен анализ. което ще гарантира, че са максимално безопасни. Тези проверки ще се извършват преди автоматичното изтегляне на файлове от уеб браузъра.

Интеграцията на APP също така позволява на компанията да се противопоставя ефективно на разпространението на фалшиви новини и други заплахи в интернет. Важното за нас потребителите е, че Google опитват да бъдат максимално полезни в откриването на уязвимости, които могат да представляват риск за сигурността ни в Google Chrome.

Всеки потребител може сам да вземе решение за съдържанието, което изтегля, но бъдете сигурни, че Safe Browsing ще ви информира, когато опитате да изтеглите нелегитимен файл в браузъра. Google обещават да продължат тестовете с функции, които да подобряват сигурността на потребителите.

 

Още от Digital: Най-добрите Google Chrome разширения за сигурност