Всеки ден сме изправени пред множество заплахи в интернет, които могат да изложат на риск личната ни информация. Независимо колко сме старателни в желанието си да се предпазим никога не е гаранция, че няма да станем жертва на хакери. Google осъзнават ситуацията и постоянно актуализират своя браузър с нови функции, които предлагат максимална защита срещу подобни заплахи. Последната им идея е свързана със съмнителните URL адреси, предаде TechSpot.

 

Google Chrome скоро ще ни предложи инструмент, който ще ни информира за наличието на подобни страници. Представете си, че например искате да отворите paypal.com и кликвате върху първия показан линк. Вместо към легитимния сайт, обаче вие сте пренасочени към страница, която добавя още едно "l" към името, което остава незабелязано от вас. Веднъж след като пропуснете този детайл попадате изцяло в ръцете на хакерите, които искат да oткраднат данните ви. 

 

 

Компанията вече е започнала да експериментира с нова функция, която е в състояние да открива подобни съмнителни URL-и в уеб браузъра. Този инструмент все още не е масово достъпен за всички, но въпреки това има как да го изпробвате още сега. За да го направите е необходимо да въведете в URL лентата на Google Chrome следната команда "chrome://flags/#enable-lookalike-url-navigation-suggestions". Предстоят още тестове и функцията ще стане част от следващата стабилна версия на браузъра. 

 

Още от Digital: Как да активираме вградения скенер за зловреден софтуер в Google Chrome