Google дават все по-голям приоритет на сигурността на личните данни на потребителите. Популярният браузър предлага разнообразие от функции, които ни уведомяват как се обработва информацията ни. Google Chrome също така предлага разнообразие от разширения, с които допълнително на персонализирате интерфейса съобразно вашите лични предпочитания. 

Алгоритмите на Google ни съобщават още за уеб сайтовете с подозрителна активност и съмнителна репутация, което също е добра превенция срещу евентуалните хакерски атаки. Компанията иска да доразвие още повече концепцията и да предпази информацията, която потребителите въвеждат в незащитените уеб формуляри в интернет.

Разработчиците на Google Chrome вече експериментират с няколко алтернативни решения на този проблем в уеб браузъра. Плановете на компанията предвиждат още с M86 Build версията да въведат промени. По този начин Chrome вече ще показва червен флаг за формулярите на HTTPS страниците, които не са изпратени сигурно, съобщава Engadget.

 

 

Google обръщат внимание на факта, че детайлите изпратени от т.нар. "смесени формуляри" са потенциално видими за хакерите, които могат не само да четат, но също да променят съответната информация. Припомняме ви, че досега Chrоme извършва това маркиране като премахва иконата, която изобразява катинар и индикира, че връзката към съответния сайт е сигурна.

Оказва се, че много хора не се съобразяват с тази индикация, което е причината Google да търсят различни методи, за да ги информират за рисковете от въвеждането на важни лични данни в интернет. За в бъдеще уеб браузъра ще блокира по подразбиране автоматичното попълване на смесени формуляри.

Така ще се предотврати възможността да въвеждате чувствителните данни в съмнителни полета. Вместо това, когато се налага да напишете парола или потребителско име ще можете да го направите с вградения мениджър за пароли на Google Chrome. Вече ще виждаме и нотификации, които ни съобщават, че даден уеб формуляр не  е защитен, още преди да започнем да въвеждаме съответната информация.

 

Още от Digital: Най-добрите Google Chrome разширения за сигурност