Преобладаващата част от потребителите използват по няколко отворени раздела в уеб браузъра. Все пак има много хора, които са по-активни и имат над 20 заредени прозореца. Независимо в коя категория попадат личните ви предпочитания е факт, че понякога управлението на активни табове може да е доста трудна задача.

Водещите компании предлагат различни решения на този проблем, с които опитват да улеснят своите потребители. Всяко едно подобрение, което обещава да спести ценно време в организацията на отворените прозорци в уеб браузъра ще се хареса на масовия потребител. Още преди няколко месеца Google представиха полезна функция, която се казва "Tab Groups".

Както името подсказва това е удобен инструмент за управление и организиране на табове в папки с различни цветове. Така можете лесно да откриете съдържанието, което искате докато сърфирате в интернет от Google Chrome. Добрата новина е, че Google не спират дотук и вече експериментират с допълнителни подобрения в десктоп версията на браузъра.

 

 

Иновативната идея на разработчиците е кръстена с името "Scrollable Tabstrip" и е предназначена специално за хората, които работят с много отворени прозорци. Всъщност това е инструмент, предлагащ възможност да скролвате бързо между всички раздели с курсора на мишката.

Едва ли има по-бърз начин да прегледате активните табове и да откриете точно този прозорец, който желаете. Настоящият метод на Google включва намаляване на размера на иконата на всеки таб, когато заредите твърде много раздели. Новото решение няма да променя големината, тъй като скролването между прозорците е доста по-ефективно.

Със сигурност тази промяна ще се възприеме положително от най-активните потребители на Google Chrome. Все още не е готова финалната версия, тъй като "Scrollable Tabstrip" е част от Canary Version 88.0.4284.0 версията на браузъра за Windows. Това означава, че е нужно още време за тестове, но скоро функцията ще е достъпна за всички.

Няма информация за планирана интеграция за устройствата с macOS.

 

Още от Digital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет