Google Chrome е браузър, който винаги е привличал вниманието на потребителите с лесния за използване интерфейс и бързата скорост на работа. Разнообразието от плъгини в Chrome Web Store е другото водещо предимство на Chrome пред неговите конкуренти.

През последните години Google полагат много усилия, за да актуализират мобилните версии на уеб браузъра, тъй като все повече хора търсят съдържание от смартфоните. Вече е наличен първия голям ъпдейт на Google Chrome за новата година, който предлага още няколко ключови функционалности.

Chrome 88 ще улесни използването на сигурни пароли и съхранението им, както и да редактирате вече въведената информация от полето "Edit Password". Функцията ще е налична както за десктоп версиите, така и за мобилните приложения на Chrome а Android и iOS.

Кликването върху функцията "Check Passwords" ще ви покаже списък със слабите пароли, както и дали вашите пароли са изтекли в публични база данни. Тази проверка е възможността със Safety Check функцията на Google Chrome.

 

 

Новата версия на браузъра включва и промени в интерфейса, с който предоставяте разрешения за достъп до определени функции на сайтовете. Идеята е това меню да не се показва върху друго важно съдържание и да генерира само най-важната информация. Google са обърнали внимание и на факта, че все повече хора използват компютрите за работа  в контекста на пандемията.

Приложенията за видеоконференция отчетоха невероятен трафик през изминалата година и ще са основно средство за комуникация през 2021г. Именно заради това компанията е създала нова функционалност, която няма да показва нотификациите на началния екран по време на разговор.

Това означава, че докато комуникирате по този начин уведомленията от приложенията няма да бъдат достояние на другите участници в обаждането. Вместо това ще виждате уведомление, в което се съдържа само броя на непрочетените нотификации, а не конкретното съдържание.

След като спрете видеконференцията ще имате пълен достъп до данните и до нещата, които сте изпуснали по време на разговор.

 

Още от Digital: Google Chrome вече ще проверява файловете, които изтегляме за зловреден софтуер