Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
301 резултата за google chrome
Google Chrome
Google вече ще ъпдейтват браузъра Chrome на всеки четири седмици
Google вече ще ъпдейтват браузъра Chrome на всеки четири седмици
Google Chrome е най-популярния браузър, който от дълго време доминира този пазарен сегмент. От началото годината досега видяхме премиерата на една голяма версия, а именно Chrome 88. Този ъпдейт е наличен от средата на януари, като вече е стартирала работата върху Chrome 89, който ще е достъпен за потребителите до няколко седмици. Компанията иска да промени стратегията си като ускори процеса на актуализации на Google Chrome. Aктуалният график предвижда разпространението на ъпдейти приблизително на всеки шест месеци, независимо дали става въпрос за пачове за сигурност, стабилност или скорост. От Google обмислят да съкратят този период с още две седмици. По този начин ще се фокусират върху ъпдейтване на уеб браузъра през четири седмици. Данните бяха потвърдени в официалния блог на Google. Ползата за потребителите е, че още по-бързо ще получават допълнителни функционалности и респективно ъпдейти за сигурност. Един от най-големите конкуренти на Chrome също вече възприе цикъл на актуализации за период от четири седмици и това е Mozilla Firefox.     Добре е да знаете, че промените нямат да бъдат въведени веднага. Плановете на Google предвиждат ускорения график на ъпдейти да стартира през есента на 2021г. Първата версия, която ще стане част от новата стратегия е Google Chrome 94. който по план трябва да дебютира на 21 септември. След това всяка нова версия ще е налична през четири седмици. Предходната версия Chrome 84, която ще видим в средата на август ще сложи край на сегашния период от шест седмици за актуализиране на браузъра. Администраторите и представителите на бизнеса, които се нуждаят от повече време да оптимизират своята инфраструктура за актуализациите ще имат достъп до нова Extended Stable опция. Ъпдейтите за сигурност ще се разпространяват на всеки две седмици, но няма да предлагат нови функционалности. Всяка задължителнa актуализация в Extended Stable програмата ще е налична през осем седмици. Google обещават допълнително опции за стабилност на браузъра за Chrome OS през годината.   Още от Digital: Как да използваме новите QR кодове в Google Chrome
Google Chrome
Google тестват Follow бутон за следване на сайтове в браузъра Chrome
Google тестват Follow бутон за следване на сайтове в браузъра Chrome
Google Chrome се променя постоянно, тъй като компанията е доста активни с ралзични експерименти. Подобряването на браузъра е свързано с различни компоненти, като скоростта, консумацията на системни ресурси и персоналзиацията. Намирането на оптималния баланс между тях винаги е трудна задача, особено когато трябва да се покриват най-сериозните критерии за безопасност. Oт Google тестват нова функционалност в уеб браузъра, която ще улесни управлението на съдържанието от любимите сайтове в интернет. В момента трябва да заложите на Discover емисията с новинарско съдържание, която Google показва във всеки потребителски профил. Публикациите от тази секция са видими и при отварянето на нов раздел в Chrome за Android. Алгоритмите на Google се грижат да подбират постове, които смятат, че ще ви допадната и са свързани с личните ви интереси и активност в интернет. Всеки потребители може допълнително да персонализира статитие, които вижда в Google Discover, съобразно личните си предпочитания.     Eдна от последните актуализации на Google e свързана с опцията да споделяте и харесвате съдържание в Discover. Следващата интересна идея на Google е свързана с вграждането на Follow бутон в браузъра. Идеята е с едно натискане да се абонираме и получаваме статии от любимите сайтове в интернет. По този начин максимално бързо ще получавате актуалните ъпдейти и последните актуализации в страниците, които харесвате. Функцията работи като класическите RSS програми, които бяха популярни преди години. За да следвате дадена страница трябва да изберете бутона Follow от менюто на браузъра. На този етап функцията може да се изпробва в Canary версията на Google Chrome за разработчиците. Едва ли ще е необходимо много време преди Follow бутона да е достъпен за всички потребителите в стабилната версия на браузъра.   Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
Google Chrome
Google Chrome ще позволи да заключваме табове в браузъра с Face ID и Touch ID
Google Chrome ще позволи да заключваме табове в браузъра с Face ID и Touch ID
Електронните джаджи се превърнаха в дигитално допълнение на самите нас и съхранява внушително количество информация свързани с ежедневието. Снимките, които правим от смартфоните, чатовете с важните хора и другите файлове, които пазим близо до себе си са една от причините да бъдат по-активни пред тъчскрийните. Биометричните технологии са интересна функция, която предлага сериозен ъпгрейд по отношение на сигурността. Сензорите за отпечатък са полезни не само за отключване на дисплеите, но също да предотвратите възможността на друг човек да види съдържанието на екрана. Използването на инкогнито режими в браузърите е подходящ начин да скриете своята активност. Ако член на семейството, колега или приятел има физически достъп до смартфона също би имал достъп до данните в устройството. Google искат да отстранят този проблем с предстоящ ъпдейт за iPhone, съобщава SlashGear. Нова функционалност в Google Chrome обещава просто, но ефективно решение, възползвайки се от предимствата на Face ID и Touch ID.     Вече се тества интрумент, който да заключва отворените раздели в браузъра, включително и табовете в инкогнито режим. Google планират да замъгляват съответните прозорци, докато не верифицирате своята самоличност, чрез Face ID или Touch ID. По този начин дори някой да държи в ръката си вашия смартфон няма как да види съдържанието. От компанията смятат, че функцията ще допадне на потребителите, като им предостави още повече възможностите за безопасно сърфиране от Google Chrome. Припомняме ви, че Google Drive предлага подобен инструмент с името "Privacy Screen", изискващ всеки път сканиране на отпечатък или лицето за отваряне на файловете.  Премиерата на Chrome 89 ще е през март, като функцията ще може да сe стартира от "Settings>Privacy>Look Incognito Tabs When You Close Chrome".   Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
Google Chrome
Ето как Google Chrome ще улеснява управлението на отворените раздели в браузъра
Ето как Google Chrome ще улеснява управлението на отворените раздели в браузъра
Google Chrome е най-популярния браузър, който освен разнообразието от функции често е обект на критики. В най-голяма степен това важи за твърде голямото количество RAM памет и системни ресурси, които изисква Chrome. Това може да се отрази не само на скоростта на работа, но също на живота на батерията на лаптопите. Ситуацията става още по-комплицирана, когато имате много отворени раздели в уеб браузъра. Затварянето на активни прозорци със сигурност ще възстанови нормалната работа на Google Chrome, но не винаги е оптимално решение. Разработчиците на компанията са наясно с проблема и тестват няколко подобрения, които ще улеснят потребителите. От Google искат едновременно да може да откриваме по-бързо съдържанието, което търсим, но също да групираме и организираме още по-добре активните прозорци в интернет. Едно от решенията, които компанията предлага е опция да групирате няколко отворени таба. Трябва да изберете няколко прозореца, за да ги обедините в една група. Можете да слагате различни имена и цветни теми, с които да ги различавате.     Предвидена е възможност да премествате прозрци между отделните групи или да затваряте всички избрани прозорци с едно кликване. Функцията за персонализиране с различни цветове е доста полезна и веднага ще ви ориентира къде са линковете, които търсите. Google ще позволят да скролвате върху всички отворени прозорци, което е още един инструмент, с който да си спестите ценно време. Откриването на търсения таб, когато сте отворили много раздели може да е трудна задача. Активирането на "Scrollable Tabs" флага в Chrome е практивно нововъведение за хората, които работят постоянно с твърде много активни прозорци. Трябва да поставите курсора на мишката върху отделен таб, като след това може да скролвте или с тракпада или с мишката. Имайте предвид, че колкото повече са прозорците, толкова по-малки ще бъдат иконите им браузъра. Бъдещите версии на Google Chrome ще отстранят този проблем.     Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
Google Chrome
Google Chrome вече поддържа разрешението iCloud Passwords за Windows
Google Chrome вече поддържа разрешението iCloud Passwords за Windows
Meниджърите за пароли са изключително полезни и предлагат едно допълнително вина на сигурност към профилите ни. Причините да изберете подобен софтуер са няколко. като основната е, че вече няма да ви се налага да помните комбинации за различните профили. Другата любопитна характеристика е свързана с функцията за генериране на сигурни пароли за новите логин детайли, които запазвате. Въпрос на личен избор е дали ще прибегнете до приложение от този тип, за да се предпазите онлайн. Ако сте собственик на iPhone вероятно сте запознати с възможностите да създавате и запаметявате пароли за профилите си в интернет в браузъра Safari. Добрата новина е, че тази информация вече може да е достъпна и от Google Chrome, който се радва на голяма популярност сред всички водещи платформи. Възможността да използвате пароли от iCloud в уеб браузъра е възможно с ново разширение, което се казва "iCloud Passwords". Вече можете да го изтеглите безплатно на своето  устройство от Chrome Web Store.     Официалното описание на iCloud Passwords уточнява, че инсталирането му ще позволи да използвате същите пароли генерирани от Safari, докато използвате уеб браузъра на Google. Следващият път, когато създадете нови пароли от Chrome за Windows ще бъдат синхронизирани автоматично в iCloud. По този начин ще са налични и от други устройства като iPad, iPhone и компютрите Mac.Новото разширение представлява един от малкото случаи, когато продукти на Apple са мигрирани към WIndows екосистемата, заедно с iTunes и Apple TV+ за Xbox. Работи се усилено за оптимизация на други приложения на Apple за алтернативната операционна система, включително Apple Music и Apple Podcasts в Microsoft Store.   Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
Google Chrome
Как да използваме Tab Groups функцията в Google Chromе за Android
Как да използваме Tab Groups функцията в Google Chromе за Android
Mобилната версия на Google Chrome вече предлага една полезна функционалност, която от месеци е налична за десктопите. Премиерата на "Tab Groups" стана факт през лятото и много потребители използваха определението "най-доброто подобрение" в Chrome от години. Както името подсказва функцията позволява да групираме няколко отворени таба, което улеснява сърфирането и откриването на желаните данни в уеб браузъра. Запазените раздели в група се показват в "Grid View" икони, които показват скрийншот на съответната страница. По този начин само като погледнете иконата на съответния таб можете бързо да се ориентирайте от кой сайт е връзката и какво съдържание показва. Интеграцията на "Tab Groups" е алтернативно решение на класическата система на показване на отворени прозорци в Google Chrome, която ги подрежда вертикално. Дори да не ви допада идеята за групови раздели ще можете по-лесно да откривате предишните отворени раздели, тъй като новото оформление показва таг и превю на до шест страници обединени в Tab Groups по едно и също време, съобщава LaptopMag.     Плъзнете произволен таб в лявата страна и автоматично ще стане прозрачен, a ако го пуснете ще затворите страницата. Продължително натискане върху активна страница позволява да я поставите върху друг раздел и да стартирате нова група. Другият вариант да активирате функцията е от менюто в горния десен ъгъл, където ще видите опцията "Group Tabs". След това изберете раздела, който желаете да добавите и кликнете върху "Group" опцията в горния десен ъгъл. Имайте предвид, че докато разглеждате определена страница в интернет ще виждате в долната част фавикони на всеки един друг раздел, който е част от групата в долната част. Изборът на "+" бутона е подходящо за добавяне на нов страница към "Tab Groups". Google Chrome също така автоматично ще групира табове, когато продължително натиснете URL адрес и го отвoрите в нов раздел. В този случай страниците отворени във фонов режим ще се добавят към групата, което е подходящо когато сравнявате различни продукти онлайн.     Oще от Digital: Google Chrome за Android вече ни информира, ако паролата ни е хакната
технологични новини
Най-интересните теми в digital.bg от 26 януари
Най-интересните теми в digital.bg от 26 януари
Google Chrome е браузър, който винаги е привличал вниманието на потребителите с лесния за използване интерфейс и бързата скорост на работа. Разнообразието от плъгини в Chrome Web Store е другото водещо предимство на Chrome пред неговите конкуренти.   1. Google Chrome вече няма да показва нотификации, когато споделяме екрана През последните години Google полагат много усилия, за да актуализират мобилните версии на уеб браузъра, тъй като все повече хора търсят съдържание от смартфоните. Вече е наличен първия голям ъпдейт на Google Chrome за новата година, който...
технологични новини
5 технологични теми, които привлякоха най-голям интерес на 20 януари в digital.bg
5 технологични теми, които привлякоха най-голям интерес на 20 януари в digital.bg
Първото тримесечие на годината се очертава да бъде доста динамично, като Samsung Galaxy S21 няма да бъдaт единствените нови атрактивни устройства на водещите производители. Huawei също подготвят премиерата на следващите си флагмани, които ще трябва да затвърдят позициите на компанията, в контекста на търговските санкции.   
Google Chrome 89
Google Chrome 89 ще подобрява сигурността и откриването на съдържание в Интернет
Google Chrome 89 ще подобрява сигурността и откриването на съдържание в Интернет
Google представиха за първи път концепцията Privacy Sandbox преди две години. Този проект се разработва като алтернативна на бисквитките от трети страни в уеб браузърите. Компанията определя Privacy Sandbox като сигурна виртуална среда за персонализация, която гарантира поверителността на потребителите онлайн. Chrome 89 вече е в бета фаза на разработка и включва интерфейс за персонализация, който може да се активира с флага #privacy-sandbox-settings. Така ще добавите нов раздел в менюто с настройки "Privacy and security> Privacy sandbox". Секцията включва само един слайдер "Web crowd and ad measurement",  който предлага допълнителна протекция срещу следенето в интернет. Функцията ще възпроизвежда релевантното съдържание на страниците без да им позволи да събират персонална информация. Това е възможно с иновативния подход на Privacy Sandbox, който "скрива" данните за трафика ни в голяма група от потребители, споделящи сходни интереси. Концепцията предлага изцяло различен начин на бизнеса да достигне до аудитория с подходящо съдържание и реклами онлайн, като гарантира поверителността на всеки отделен профил.   На практика Privacy Sandbox групира много потребители в една база данни, което не позволява да се различи всеки един профил. Алгоритмите се обработват в самото устройство, за да гарантират, че личните данни на потребителите остават в браузъра и не са достъпни за трети страни. Представете си например голямо публично събитие, като концерт, където има много хора, но трудно можете да различите и идентифицирате присъстващите. Google тепърва ще разчитат на Privacy Sandbox в бъдещите версии на Chrome. Друго подобрение, което ни очаква в Google Chrome 89 е свързано с Discovery емисията от съдържание. Според данни на AndroidPolice публикациите в New Tab страницата на Google Chrome ще имат обновен дизайн, който, показва по-големи снимки. Вече няма да виждаме описанието, а само заглавието на статиите. Функцията за уеб споделяне също е част от Chrome 89. Това е инструмент позволяващ уеб приложенията да изпращат и получават данни с вграденото Share меню на смартфоните с Android.     Oще от Digital: Google Chrome за Android ще поддържа гласови команди с Google Assistant
Google Chrome
Google, разработва технология, която ще намали консумацията на RAM в Windows 10 и Android
Google, разработва технология, която ще намали консумацията на RAM в Windows 10 и Android
Google Chrome е бърз и предлага много разширения, с които може да персонализирате работата на браузъра. Интеграцията с другите услуги на Google също е важна причина за популярността на Chrome сред потребителите. Най-популярният браузър е критикуван заради консумацията на твърде много системни ресурси. Това е неприятно, тъй като може да забави работата на уеб браузъра, но също и да изразходва батерията. Google постоянно работят над оптимизации, които да отстранят този недостатък на Chrome. Една от последните инициативи на компанията в тази сфера се казва PartitionAlloc. Технологията е създадена да доведе до по-интелигентна система за управление на ресурсите в Google Chrome. Идеята на новата техника е да разпределя по-ефективно паметта при извършването на изчислителните задачи. PartitionAlloc ще осигури достатъчно памет за системните дялове при гарантиране на максимална сигурност, съобщава GizmoChina. Интеграцията на технологията ще изолира отделни процеси на браузъра в URL пространството, за да предотврати навлизането на зловреден софтуер в системата.     Разработката на PartitionAlloc ще има още няколко основни предимства, включително и ускоряване на процеса за стартиране на Google Chrome. От компанията работят специално за намаляване на потреблението на RAM памет, което винаги е определяно за най-големия недостатък на браузъра. Оптималното разпределение на ресурсите ще ускори зареждането на страниците, ще предпазва от вируси и ще подобри цялостното представяне на Chrome. Бета версията на технологията вече е достъпна за разработчиците, които ще търсят допълнителни начини да направят PartitionAlloc по-добра за крайния потребител. Поддържането на два отделни дяла е подходящо да се подобри ефективността на Google Chrome. Включването на технологията в бъдещите версии на Chrome ще намали консумацията на RAM памет, както на Windows, така и на устройствата с Android. Това означава, че технологията е подходяща за мобилни устройства, което е много важно за усилията на Google да се справят с проблема, който сега представлява RAM паметта за Chrome.   Oще от Digital: Как да тествате скритата функция за скролване между табовете в Google Chrome
Google Chrome
Как да тествате скритата функция за скролване между табовете в Google Chrome
Как да тествате скритата функция за скролване между табовете в Google Chrome
Mного хора имат навика да използват голям брой отворени раздели в  уеб браузъра. По този начин могат бързо да отворят съдържанието, което желаят. Наличието на твърде много активни прозорци влияе върху производителността, тъй като изразходва твърде много системни ресурси. Google Chrome е водещия уеб браузър, който често е обект на критики, заради твърде високата консумация на RAM памет. Последните версии предлагат доста оптимизации, които подобряват работата на Chrome. Успоредно с това се работи над нови възможности, с които да сърфираме още по-бързо в интернет. Ако използвате активно Google Chrome вероятно ще се зарадвате за тестова функционалност, с която можете да скролвате между всички отворени табове. Ето как да активирате "Tab Scrolling" в браузъра, според TechRadar.     1. Отворете Google Chrome и въведете chrome://flags в URL лентата на браузъра. 2. Скролнете в допълнителното меню, докато откриете опцията "Scrollable TabStrip". 3. Tрябва да активирате функцията, като кликнете на "Еnabled" бутона. 4. Ако изберете да включите и "Scrollable TabStrip Buttons" опцията ще виждате не само курсора на мишката, но също и допълнителни стрелки, улесняващи навигацията. 5. Последната стъпка е да изберете "Relaunch" бутона, за да рестартирате браузъра и запазите промените.     Google също така вече експериментират с няколко допълнителни опции за персонализация на отворените раздели. Активирането на "Tab Scrolling" означава, че всеки един следващ прозорец, който отворите намалява размера на предхоните табове. Chrome 90 предлага възможност да изберете предпочитана големина на активните раздели при скролване.  В този случай са налични четири различни възможности, а именно: "Tabs Shrink To Pinned Tab Width", "Tabs Shrink To Medium Width", "Tabs Shrink To Large Width" и "Tabs Do Not Shrink".     Още от Digital: Google Chrome вече няма да показва нотификации, когато споделяме екрана
Google Chrome
Google спират поддръжката на Chrome за по-стари компютри
Google спират поддръжката на Chrome за по-стари компютри
Google Chrome е браузъра, който доминира уеб технологиите през последните години. В момента повече от 80% от всички устройства използват това заглавие. Популярността на смартфоните ни кара да бъдат по-активни от мобилните устройства, което също допринася за успеха на Chrome. Незaвисимо дали имате устройство с Android или iPhone вероятно също сърфирате в интернет, като използвате Google Chrome. Разработчиците на компанията продължиха да бъдат доста активни в ъпдейтването на уеб браузъра в контекста на пандемията от коронавирус. От TechRadar ни съобщават за интересна промяна, която скоро ще засегне по-старите устройства, които използват Chrome. В случай, че разполагате с компютър на няколко поколения е възможно да да не може да използвате Google Chrome, както досега. Това е свързано с нова инициатива на разработчиците, които спират поддръжката за т.нар. "Streaming SIMG Extensions (SSE3)" Решението ще засегнe собственици на десктоп устройства, които имат по-стари процесори произведени от Intel и AMD, съобщава TechRadar.     Официалната премиера на Google Chrome 89 няма да позволи на x86 архитектури от Intel Pentium 4 и AMD Аthlon 64 сериите да стартират уеб браузъра. Спирането на SSE2 е част от дългосрочна стратегия за поддръжка и оптимизация на Google Chrome. Aнализите на компанията показват, че малък брой устройства с Windows и хардуерни конфигурации ще бъдат засегнати от предстоящите промени. Повечето компютри произведени след 2005г. са базирани на SSE3 стандарта, който е актуалната версия. Това означава, че само някои процесори представени преди Intel Core 2 Duo платформата няма да могат да работят с Google Chrome 89.   Още от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
Google Chrome 88
Как да използваме новите QR кодове в Google Chrome
Как да използваме новите QR кодове в Google Chrome
Google непрестанно експериментират с функции, които да подобрят работата на браузъра Chrome. Много от планираните промени не намират място във финалните версии, тъй като не са достатъчно полезни. От компанията са доста стриктни в контрола на качеството, за да гарантират, че само най-атрактивните и практични подобрения ще станат част от Google Chrome. Поддръжката за QR кодове е обект на специален интерес от страна на Google. Това е интересен начин да получавате информация или верифицирате самоличността си. Google са създали ново поколение QR кодове, като тези символи изобразяват и малки динозаври в средата. Функцията вече стана част от Canary версии на уеб браузъра за разработчиците. Ако нямате достъп до актуализираните символи в Chrome 84 за устройствата с Android можете да ги активирате сами. За да го направите е необходимо да включите два от експерименталните флагове. Въведете командата "chrome://flags" в URL лентата и след това открийте "Chrome Sharing Hub" и "Share QRCodes" функциите, информира AndroidPOlice.     Кликнете върху "Enabled" от падащото менюо, за да ги включител. Последната стъпка е да рестартирате Chrome от смартфона,  за да се запазят промените. Когато отворите менюто за споделяне на съдържание вече ще виждате допълнителни опции. Ако изберете QR Code иконата ще превърнаете в линка в код, който трябва да се сканира от другото устройство. Предвидена е опция да го запазите и споделите в други приложения на смартфоните. Функцията не е ограничена до Android, тъй като може да се използва на Windows, macOS и Chrome OS. Tова става като отворите менюто с налични флагове и включите "Sharing QR Code Generator". С десния бутон на мишката вече ще виждате опция за генериране на QR кодове от всяка страница, която посещавате. Все още не е възможно да сканирате символите от десктоп версията на браузъра, а единствено от мобилни устройства. При всички положения тази функция ще улесни създаването, споделянето и редактирането на QR кодове от Google Chrome.   Oще от DIgital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет
Google Chrome
Как Google искат да сложат край на бисквитките от трети страни в браузъра Chrome
Как Google искат да сложат край на бисквитките от трети страни в браузъра Chrome
Непрестанните съобщения, с които сайтовете ни предупреждават, че събират бисквитки за активността ни в интернет могат да бъдат доста досадни. Няма как да не ви се е искaло да виждате по-малко подобни уведомления, докато сърфирате в интернет. Факт е, че бисквитките са интегрална част от уеб пространството, но някои компании вече работят над алтернативни решения. Google също експериментират с амбициозен проект, с който да блокират бисквитките от трети страни в браузъра Chrome, информира TechRadar. Въвеждането на подобен инструмент е провокирано от нови регулации на европейския континент, които изискват изрично съгласие за събиране на данни oт интернет по този начин. Все пак Google смятат, че ще намерят оптималния баланс и едновременно да не досаждат на потребителите, като в същото време не събират непозволена информация за всеки от тях. Първоначалните тестове с нова технология в Google Chrome вече са стартирали, като Google искат да показва резултати, които не включват реклами базирани на бисквитките в интернет.     Решението на Google е нов API с името Federated Learning of Cohorts (FLoC) и на този етап съществува като плъгин за популярния браузър. Използвайки алгоритми за машинно обучение, FLoC анализира потребителските данни и след това създава група от хиляди хора на базата на сайтовете, които посещават. Съществената разлика с бисквитките е, че данни събирани от разширението се съхраняват локално и не се споделят. Вместо това се използва група от хиляди отделни профили, като данните за активността им ще се превърне в източник на таргетирани реклами, които ще заместят бисквитките.  FLoC все още има тестов характер, но може да се превърне в ефективен онлайн метод, с който представителите на бизнеса да стигат до потребителите. На пръв поглед идеята информацията ни да не се продава индивидуално, а като част от по-голяма група от хора донякъде предлага решение на бисквитките. Google не е единствената компания, тъй като Apple и Mozilla също експериментират със собствени алтернативи на бисквитките.   Oще от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
Google Chrome
Google Chrome вече няма да показва нотификации, когато споделяме екрана
Google Chrome вече няма да показва нотификации, когато споделяме екрана
Google Chrome е браузър, който винаги е привличал вниманието на потребителите с лесния за използване интерфейс и бързата скорост на работа. Разнообразието от плъгини в Chrome Web Store е другото водещо предимство на Chrome пред неговите конкуренти. През последните години Google полагат много усилия, за да актуализират мобилните версии на уеб браузъра, тъй като все повече хора търсят съдържание от смартфоните. Вече е наличен първия голям ъпдейт на Google Chrome за новата година, който предлага още няколко ключови функционалности. Chrome 88 ще улесни използването на сигурни пароли и съхранението им, както и да редактирате вече въведената информация от полето "Edit Password". Функцията ще е налична както за десктоп версиите, така и за мобилните приложения на Chrome а Android и iOS. Кликването върху функцията "Check Passwords" ще ви покаже списък със слабите пароли, както и дали вашите пароли са изтекли в публични база данни. Тази проверка е възможността със Safety Check функцията на Google Chrome.     Новата версия на браузъра включва и промени в интерфейса, с който предоставяте разрешения за достъп до определени функции на сайтовете. Идеята е това меню да не се показва върху друго важно съдържание и да генерира само най-важната информация. Google са обърнали внимание и на факта, че все повече хора използват компютрите за работа  в контекста на пандемията. Приложенията за видеоконференция отчетоха невероятен трафик през изминалата година и ще са основно средство за комуникация през 2021г. Именно заради това компанията е създала нова функционалност, която няма да показва нотификациите на началния екран по време на разговор. Това означава, че докато комуникирате по този начин уведомленията от приложенията няма да бъдат достояние на другите участници в обаждането. Вместо това ще виждате уведомление, в което се съдържа само броя на непрочетените нотификации, а не конкретното съдържание. След като спрете видеконференцията ще имате пълен достъп до данните и до нещата, които сте изпуснали по време на разговор.   Още от Digital: Google Chrome вече ще проверява файловете, които изтегляме за зловреден софтуер
Google Chrome 88
Какви са подобренията в Google Chrome 88
Какви са подобренията в Google Chrome 88
Google вече са готови с финалната версия на Chrome 88, която вече се разпространява до съвместимите устройства на потрeбителите с Windows 10. Toва е първият голям ъпдейт на Chrome за годината, който закономерно предлага няколко интересни подобрения. Първата нова функция е свързана с интеграцията на по-добра тъмна тема, която работи още по-ефективно с допълнителни елементи от интерфейса.  Новата версия на Google Chrome също така слага край на досадните прозорци, които искат разширения за различни функции в браузъра. Ако сте потребител, който предпочита Dark Theme ще забележите, че почти всички менюта и малки компоненти в операционната система вече са оптимизирани за този режим. В това число влизат Settings, Bookmarks, History, New Tab страницата и др.      Премиерата на Google Chrome 88 също така слага край на използването на FTP URL адресите в интернет. Успоредно с това компанията прекратява поддръжката на  mac OS X 10.10 Yosemite в уеб браузъра, съобщава HowToGeek. Най-активните потребители със сигурност ще останат доволни от новата система, която цели да показва нотификации заемащи по-малко пространство.  Така едновременно няма да се отвлича вниманието на потребителите, но ще се гарантира, че съобщенията не закриват важна част от съдържанието на дисплея. Google също така вече провеждат тестове с интересна експериментална функция, която ще улесни откриването и работата с няколко отворени раздели в Chrome 88.     Google Chrome прехамав още Legacy Browse Support разширението, тъй като самата функционалност вече е вградена в браузъра. Разработчиците получват достъп до много повече инструменти, с които да подобрят своите приложения за Windows 10 и да ги направят по-сигурно. Chrome 88 включва и традиционните пачове за сигурност и отстраняване на бъгове.  Още от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
DMCA.com Protection Status