Google са доста активни в интеграцията на нови функции в популярния  уеб браузър. Потребителския интерфейс на Chrome претърпя няколко интересни промени през 2020г. Имаме всички основания да смятаме, че Google Chrome ще става още по-добър и през следващите месеци.

Мобилните версии на браузъра са приоритет за компанията, тъй като все повече хора използват смартфоните за сърфиране в интернет. Google вече представиха няколко функции предназначени да улеснят споделянето на съдържание от Chrome за водещите мобилни платформи.

Следващата стъпка е подобни подобрения да станат част и от десктоп версията на уеб браузъра. Последната Canary версия на Google Chrome предлага достъп до нова функционалност с името Sharing Hub. Toзи инструмент вече е наличен за Android и iOS.

Потребителите ще могат да се възползват от функцията директно от лентата за въвеждане на URL или от традициoнната икона с три хоризонтални точки в горния десен ъгъл от десктоп версията на Google Chrome, съобщава TechRadar.

 

 

Интеграцията ще улесни потребителите при споделянето на страници в интернет, което вече ще изисква само няколко кликвания. Това е възможно и от други приложения като WhatApp и Messages. Споделянето на табове с Android устройствата също е много полезно. Десктоп версията на Chrome предлага достъп до генератор на QR кодове и Nearby Share функционалност.

По този начин разполагате с всичко необходимо, за да пратите бързо уеб страници до всичките си устройства или да ги споделите с други хора. Функцията първо ще е достъпна за Windows и macOS, но е предвидена поддръжка за Linux и Chrome OS. Тестовете със Share Hub продължават в Canary версията на браузъра.

Потребителите трябва да активират два флага от менюто на Chrome, за да могат да използват функцията за споделяне от компютрите. Едва ли ще отнеме много време на Google да позволят на всички да тестват Share Hub на десктопите.

 

Още от Digital: Ето как Google Chrome ще улеснява управлението на отворените раздели в браузъра