Google Chrome продължава да бъде водещ браузър въпреки някои критики, че изразходва твърде много системни ресурси. Бързата скорост на работа и удобния за използване интерфейс винаги са били отличителна черта на Chrome. Компанията вече експериментира с полезна функционалност, която ще подобри системата за споделяне на линкове в интернет.

Ако искате да покажете интересен сайт на приятел може лесно да споделите съответния URL адрес. Toва не е подходящо решение, когато желаете да покажете определена част от текста на дадена публикация. Разработчиците са създали нова функционалност, която е налична в Chrome Canary версията на уеб браузъра.

Благодарение на нея при избора на десен бутон на мишката, когато маркирате даден текст ще видите допълнителна опция в менюто, а именно "Copy Link To Text". Както името подсказва хипервръзката ще пренасочва към конкретния текст, който сте избрали предварително.

 

 

Досега подобна функция можеше да се използва единствено след изтегляне на външно разширение за Google Chrome. За в бъдеще това няма да се налага, като вероятно следващата стабилна версия на браузъра ще предложи опцията за споделяне на линк водещ до конкретен текст.

Ако искате да изпробвате функцията трябва да въведете "chrome://flags" в браузъра и да въведете в търсачката "Copy Link To Text". Последната стъпка е да изберете от падащото меню опцията "Еnabled" и да рестартирате браузъра, за да се активирате направените от вас промени.

Интеграцията на тази функция обещава да спести ценно време на потребителите на Chrome.

 

 

Oще от Digital: Най-добрите Google Chrome разширения за сигурност