Компанията е доста активна в актуализирането на своя браузър. Google Chrome е обект на постоянни ъпдейти с нови подобрения. Така например функцията "Coly Link To Highlight" oт месеци е достъпна за потребителите. Както името подсказва опцията позволява да генерирате линк към конкретна част от съдържанието в даден уеб сайт.

Когато изпратите връзката на друг потребител той ще отвори директно онази част от статия или публикация, която искате да му покажете, без да се налага да скролва излишно в текста. Разработчиците на Google разширяват допълнително функционалността на "Coly Link To Highlight" с още едно интересно приложение в уеб браузъра.

Следващият ъпдейт на функцията ще позволи да поставяме връзки към специфични снимки и видео. По този начин Google Chrome ще улесни процеса на споделяне на интересно съдържание от своя браузър. Функцията за видео и снимки ще е полезна за изпращане на връзки към Instagram и YouTube.

 

 

Новият инструмент ще работи по същия начин, както опцията за изпращане на текст. Вместо да пренасочите потребителя към конкретна част от публикацията ще споделяте конкретно изображение или видео, съобщава AndroidHeadlines. На този етап функцията е в тестова фаза, но определено има потенциала да се хареса на повече потребители.

Споделянето на мултимедийно съдържание е ежедневие за милиони потребители, особено заради популярността на Instagram, YouTube и други подобни услуги. Традиционно са необходими няколко седмици дадена функция да премине от Canary канала към стабилните версии на Google Chrome.

Най-вероятно и сега няма да се налага да чакаме твъре дълго преди да започне разпространението ан новия инструмент до всички потребители.

 

Oще от Digital: Как да проверим кои сайтове имат достъп до локацията в Google Chrome