Google опитват да изпреварят своите конкуренти с интеграция на умни функционалности в своя браузър. Chrome е предпочитано решение за потребителите и скоро ще предложи още по-добър инкогнито режим за сърфиране в интернет. Потребителите на бъдещите версии на Google Chrome ще има как да блокират достъпа до табове отворени в инкогнито режима.

Възстановяването на съдържанието ще става единствено с въвеждането на парола, шаблон за отключване на Lock Screen екрана или предпочитан метод за биометрична верификация. Това означава, че докато камерата на смартфоните не сканира успешно лицето, за да ви идентифицира или удостоверите своята самоличност със сензор за пръстов отпечатък достъпа до инкогнито табовете ще е блокиран.

По този начин Google Chrome обещава още едно допълнително ниво на поверителност в уеб браузъра при работа в инкогнито режим. Потребителите ще е необходимо да отделят още няколко секунди, за да отворят съдържанието, но ще предотвратят достъп до данните на външни лица.

 

 

На този етап функцията е част от Canary версията, в която се експериментира с нови функции. Google планират да осигурят достъп до новия инструмент в Privacy менюто на Chrome за устройствата с Android. Tрябва да отбележим също, че подобна актуализация вече е налична за iOS.

Това позволява на потребителите да отключват инкогнито прозорците единствено с Face ID верификация. Първоначално Google ще интегрират функцията към мобилната версия на Google Chrome, но засега няма информация дали ще стане част от десктоп версията нa браузъра. В заключение ще отбележим, че премиерата на новия инструмент вероятно ще стане част от Chrome 94.

 

Още от Digital: Как да ъпдейтнем Google Chrome