Видео разговорите са най-удобния начин за поддържане на нормална комуникация по време на социалната изолация. Популярни услуги като Zoom, Microsoft Teams и Google Meet са създадени да отговорят на високите очаквания на всеки потребител за бърза и сигурна конферентна връзка. Технологичните компании увеличиха инвестициите в облачна инфраструктура, за да отговорят на високия трафик, който генерират приложенията за видеоконференция от началото на пандемията.

Представителите на бизнеса разполагат с невероятно разнообразие от функции за провеждане на разговори и групови чатове, с които да поддържат работата на своите компании. Обикновените потребители също могат да се възползват от подобренията във водещите платформи за комуникация. Ако разполагате с бюджет за премиум акаунти можете да очаквате още повече опции за виртуално общуване с големи групи от хора. 

Стартирането на разговор изисква няколко кликвания, независимо дали използваме компютър, смартфон или друга смарт джаджа свързана към интернет. Google планират да улеснят допълнително този процес, като премахнат дори нуждата от инсталиране на външен софтуер за провеждане на разговори.

 

 

Компанията се е фокусирала върху подобряването на "Picture-In-Picture" режима на Google Chrome. Предстоящ ъпдейт ще добави нови контролери за управление на видео връзката, с които ще можете да комуникирате без да напускате интерфейса на браузъра.

Функцията е изключително подходяща, когато стриймвате съдържание, тъй като позволява да скролвате в друга страница и да продължите да гледате дадено видео. Разработчиците на Google вече работят над функционалност, която да направи "Picture-in-Picture" режима още по полезен за потребителите. 

Интеграцията на допълнителни бутони за регулиране и спиране на звука, както и за управление на камерата ще превърне комуникацията във водещо предимство на браузъра. Подобряването на "Picture-in-Picture" функцията ще бъде възможно с MediaSession API пакета от инструменти, който вече е наличен за уеб разработчиците.

Опцията да провеждаме видео разговор и да продължим да гледаме друго съдържание в интернет със сигурност ще допадне на доста хора. Google все още не са разкрили кога можем да очакваме актуализацията да е достъпна за всички потребители.

 

Още от Digital: Как да спрете нотификациите за запaзване на пароли в Google Chrome