Google постоянно ъпдейтвате алгоритмите на своя уеб браузър, за да му позволят да предпазва по най-добър начин потребителите от различните заплахи в интернет. Специалистите на на компанията тестват нова функция, която е предназначена да се справи с един от най-големите проблеми, а именно т.нар. "Drive-by-Downloads". Всъщност под това име се крият всички методи, които се използва от уеб сайтовете да инсталират незабелязано файлове на компютрите на потребителите, съобщава xda-developers.

 

Тaка сайтовете без знанието им изтеглят съдържание на устройствата или използват различни методи, с които да ви подмамят да дръпнете съответния файл. В момента това продължава да е една от най-големите заплахи за потребителите в интернет. Досега най-ефективното решение на проблема с "Drive-by-Downloads" изтеглянията е Google Chrome да блокира цялото JavaScript съдържание в страниците. Само така се гарантира, че е спряно изпълнението на подобни процеси в популярния браузър. 

 

 

Все пак Google вече тестват нова функция, която ще ни предпазва още по-ефективни от този тип заплахи в глобалната мрежа. Този път концепцията е различна и ще е свърза с блокирането само на част от JavaScript съдържанието, а именно скриптовете, които изпълняват  "Drive-by-Downloads". Новата система е по-модерна и включва специални алгоритми, търсещи в реално доказателства за подобна активност. Функцията вече се тества и ще стане част в някоя от следващите версии на Google Chrome.

 

Oще от Digital: Как Google Chrome ни предпазва от хакери