Уеб браузърите поддържаха функционалности за следене на емисия новини преди ерата на социалните мрежи. По този начин RSS Feed панелите предлагаха удобен и бърз достъп до предпочитано съдържание. Разглеждането на новини и статии от различни източници от една страница е функция, което спестява време и излишни кликвания.

Развитието на технологиите, обаче превърна RSS Feed в ненужна характеристика на браузърите, тъй като потребителите масово консумират информация от мобилни приложения и социални мрежи. Google също се отказаха от функцията в в Google Chrome и предлагат по-модерни методи за достъп до любимото съдържание.

Въпреки това компанията планира да вдъхне нов живот на класическия RSS четец. Компанията вече провежда тестове с "Follow" бутон в New Tab страницата на Google Chrome, информира 9to5google. Новата функционалност е базирана на RSS стандарт с отворен код, който осигурява ежедневен поток от публикации в бра

 

 

Допълнителният "Follow" бутон ще позволи да изберете страниците, от които искате да получавате съдържание. Алгоритмите ще работят по сходен начин с Google Discover функцията, която вече се казва "For You" в последните версии на Chrome. Дори определена страница да не поддържа RSS отново ще може да следите потока на съдържание с индексирането на Google.

Самите публикации ще се показват в традиционните карти, които включват голяма снимка, заглавието и името на източника. В горната част ще има две секции: For You и Following. Бутонът Follow ще бъде активен от традиционното меню в горния десен ъгъл.

Актуализираното съдържание от избраните сайтове ще се обновява в New Tab раздела на браузъра.

 

Още от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.