Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
3 резултата за google chrome 88
Google Chrome 88
Как да използваме новите QR кодове в Google Chrome
Как да използваме новите QR кодове в Google Chrome
Google непрестанно експериментират с функции, които да подобрят работата на браузъра Chrome. Много от планираните промени не намират място във финалните версии, тъй като не са достатъчно полезни. От компанията са доста стриктни в контрола на качеството, за да гарантират, че само най-атрактивните и практични подобрения ще станат част от Google Chrome. Поддръжката за QR кодове е обект на специален интерес от страна на Google. Това е интересен начин да получавате информация или верифицирате самоличността си. Google са създали ново поколение QR кодове, като тези символи изобразяват и малки динозаври в средата. Функцията вече стана част от Canary версии на уеб браузъра за разработчиците. Ако нямате достъп до актуализираните символи в Chrome 84 за устройствата с Android можете да ги активирате сами. За да го направите е необходимо да включите два от експерименталните флагове. Въведете командата "chrome://flags" в URL лентата и след това открийте "Chrome Sharing Hub" и "Share QRCodes" функциите, информира AndroidPOlice.     Кликнете върху "Enabled" от падащото менюо, за да ги включител. Последната стъпка е да рестартирате Chrome от смартфона,  за да се запазят промените. Когато отворите менюто за споделяне на съдържание вече ще виждате допълнителни опции. Ако изберете QR Code иконата ще превърнаете в линка в код, който трябва да се сканира от другото устройство. Предвидена е опция да го запазите и споделите в други приложения на смартфоните. Функцията не е ограничена до Android, тъй като може да се използва на Windows, macOS и Chrome OS. Tова става като отворите менюто с налични флагове и включите "Sharing QR Code Generator". С десния бутон на мишката вече ще виждате опция за генериране на QR кодове от всяка страница, която посещавате. Все още не е възможно да сканирате символите от десктоп версията на браузъра, а единствено от мобилни устройства. При всички положения тази функция ще улесни създаването, споделянето и редактирането на QR кодове от Google Chrome.   Oще от DIgital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет
Google Chrome 88
Какви са подобренията в Google Chrome 88
Какви са подобренията в Google Chrome 88
Google вече са готови с финалната версия на Chrome 88, която вече се разпространява до съвместимите устройства на потрeбителите с Windows 10. Toва е първият голям ъпдейт на Chrome за годината, който закономерно предлага няколко интересни подобрения. Първата нова функция е свързана с интеграцията на по-добра тъмна тема, която работи още по-ефективно с допълнителни елементи от интерфейса.  Новата версия на Google Chrome също така слага край на досадните прозорци, които искат разширения за различни функции в браузъра. Ако сте потребител, който предпочита Dark Theme ще забележите, че почти всички менюта и малки компоненти в операционната система вече са оптимизирани за този режим. В това число влизат Settings, Bookmarks, History, New Tab страницата и др.      Премиерата на Google Chrome 88 също така слага край на използването на FTP URL адресите в интернет. Успоредно с това компанията прекратява поддръжката на  mac OS X 10.10 Yosemite в уеб браузъра, съобщава HowToGeek. Най-активните потребители със сигурност ще останат доволни от новата система, която цели да показва нотификации заемащи по-малко пространство.  Така едновременно няма да се отвлича вниманието на потребителите, но ще се гарантира, че съобщенията не закриват важна част от съдържанието на дисплея. Google също така вече провеждат тестове с интересна експериментална функция, която ще улесни откриването и работата с няколко отворени раздели в Chrome 88.     Google Chrome прехамав още Legacy Browse Support разширението, тъй като самата функционалност вече е вградена в браузъра. Разработчиците получват достъп до много повече инструменти, с които да подобрят своите приложения за Windows 10 и да ги направят по-сигурно. Chrome 88 включва и традиционните пачове за сигурност и отстраняване на бъгове.  Още от Digital: Разширенията за Google Chrome ще бъдат по-сигурни през 2021г.
технологични новини
5 технологични теми, които привлякоха най-голям интерес на 20 януари в digital.bg
5 технологични теми, които привлякоха най-голям интерес на 20 януари в digital.bg
Първото тримесечие на годината се очертава да бъде доста динамично, като Samsung Galaxy S21 няма да бъдaт единствените нови атрактивни устройства на водещите производители. Huawei също подготвят премиерата на следващите си флагмани, които ще трябва да затвърдят позициите на компанията, в контекста на търговските санкции.   
DMCA.com Protection Status