Teхнологичният гигант работи усилено над следващата стабилна версия на браузъра. Това ще бъде последната актуализация за годината. Именно заради това Google искат да предложат сериозни подобрения на своите потребители. Chrome 87 ще се фокусира върху подобряване на производителността и оптимизацията на системни ресурси.

Специални алгоритми ще дават приоритет на активните табове в уеб браузъра, което ще редуцира петкратно използването на CPU модула. Google обещават допълнителни подобрения, които ще удължат живота на батерията. Тестовете показват, че потребителите могат да очакват между 60-75 мин. повече време за работа с едно зареждане.

Google Chrome 87 ще е в състояние да зарежда сайтовете с около 7% по-бързо от настоящата версия, дори когато сте стартирали много прозорци. След като кликнете върху иконата на браузъра може да очаквате началната страница да се зареди 25% по-бързо, спрямо възможностите на Chrome 86.

По този начин компанията се е погрижила да оптимизира всеки един ключoв аспект от работата на Google Chrome, за да улесни своите потребители.

 

 

От Google твърдят, че Chrome 87 ще предложи най-сериозното подобрение в сферата на скоростта от години насам. Компанията ще продължи да доразвива тази концепция и в първата версия на браузъра, която ще видим в началото на 2021г. Това ще бъде Google Chrome 88.

Важно е да отбележим, че данните обхващат десктоп версията на браузъра. Въпреки това собствениците на смартфони с Android също могат да очакват сериозен ъпгрейд по отношение на скоростта. Google твърдят, че отворените страници в интернет ще се зарежат почти мигновено, като превключвате между отделните раздели.

Ако сте потребител, които често отваря много табове в браузъра вероятно ще се зарадвате да научите за още една полезна функция на Google Chrome. Вече ще можем да извършваме търсене във всички заредени прозорци, което ще ни позволи максимално бързо да откриваме каквото искаме.

Премиерата на Chrome 87 също така ще ви позволи да се възползвате от Chrome Actions, които включват някои от най-полезните функции на браузъра.

 

Още от Digital: Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет