Google вече започнаха да разпространяват последната версия на уеб браузъра, която е налична за водещите операционни системи за компютри. Най-голям интерес в Chrome 73 несъмнено предизвиква дългоочаквания Dark Mode режим. Тази функция затъмнява интерфейса на браузъра, което е полезно и не дразни очите при гледане на мултимeдия вечер. Dark Mode гарантира по-дълъг живот на батерията, тъй като не изразходва много системни ресурси, а отделните пиксели предоставят по-малко светлина в тъмните цветни теми.

 

Нощният режим в Google Chrome 73 обхваща целият панел в горната част, включително лентата за търсене, отворените раздели, редовете с отметките, както и класическото меню с три точки. Функцията също така обръща внимание на цветната тема, която използвате на операционната система на компютъра, като "Appearance" настройката в macOS Mojave и "Colors" в Windows 10. Добре е да знаете, че нощния режим вече е достъпен за устройствата с macOS и в кратки срокове ще е наличен и за Windows, предаде mspowersuser.

 

Aко вече сте ъпдейтнали към последната версия на Google Chrome можете сами да активирате "Dark Mode". За да го направите кликнете с десния бутон върху иконата на браузъра и изберете "Properties". Следващата стъпка е да въведете командата "--enable-features=WebUIDarkMode --force-dark-mode" (без кавичките) веднага след "chrome.exe" в полето "Тarget". Повторното зареждане на браузъра би трябвало автоматично да активира нощния режим в интерфейса на Google Chrome 73.

 

 

Oще от Digital: Как най-лесно да увеличим скоростта на работа на Google Chrome