Сърфирането в интернет е свързано с множество заплахи, които всеки ден излагат на риск сигурността ни в интернет. В случая не става въпрос единствено за хакери и вируси. Много често можем да станем жертва на софтуер, който ни шпионира, краде личната ни информация и я споделя с тракери за реклами и др. Google полагат много усилия да ни предпазят от подобни заплахи, но също от фишинг атаки и спам и подготвят нова функция в Chrome 71. Пемиерата на уеб браузъра ще е през декември.

 

Oт компанията са разработили нов протокол, който ще премахва възможността някое приложение да ни абонира автоматично с месечна такса за дадена онлайн услуга. Напоследък се забелязва ръст на програмите, които незабелязано ви генерират премиум акаунти, без дори да ви информират. Google Chrome 71 ще има специален филтър, който ще ни уведомява всеки път, когато някой уеб сайт иска изисква данни като имейл адрес и телефонен номер, за да разглеждаме съдържание, предаде Еngadget.

 

 

Aлгоритмите на браузъра ще блокират изскачащи прозорци, които е вероятно да ви абонират за платени услуги, докато незабелязано работите с дадено приложение. Според Google всеки месец милиони потребители изпитват такива проблеми и са почти готови с инструмент, който ще ги предпази от тях. Новата версия на браузъра предлага и много допълнителни подобрения и оптимизации, които дават приоритет на сигурността на личната ни информация.

 

Oще от Digital: Най-полезните трикoве в Google Chrome