Днес настроението сред всички нас е малко по-специално и романтично, водено най-вече от идеята да прекараме много вълнуващи и незабравими мигове с любимия човек. Свети. Валентин е чудесна възможност да покажем на половинката си колко много държим на нея, като я изненадаме не само с любовта си, но и с подарък, който ще разтупти сърцето ѝ. Google днес също ни потапят в атмосферата на Деня на влюбените като промениха логото на своята начална страница с интерактивна анимация.

 

 

Независимо как планирате да прекарате Свети. Валентин можете да бъдете сигурни, че днешния празник сам ще се погрижи да се свържете с хората, които обичате. Едва ли има по-добър начин да го направите от това да се доверите на съвременните технологии, които са най-подходящия избор за подарък в последния момент. Без значение дали се разхождаме в парка, бързаме за романтична среща или искаме да поздравим интерактивно някого те винаги ни помагат да го направим по най-бърз и ефективен начин.

 

Защо празнуваме Свети Валентин 2016

10 забавни факта за Свети Валентин, които може би не знаете

Данните на католическата енциклопедия показват, че в миналото е имало поне трима светци с името Валентин, които са били мъченици. За първи път този ден е почетен през 494г. от папа Геласий I, а през 14-ти век в Англия и Франция са създадени първите регистрирани асоциации на Свети Валентин. По това време хората в тези две държави вярвали, че на тази дата птиците се ухажвали, а влюбените започвали да си разменят любовни послания, които и до ден днешен са известни с името „валентинки“.

Именно през този период са измислени най-големите легенди за празника, като например вечерта преди мъчението си Свети Валентин изпратил писмо до дъщерята на тъмничаря си, в което написал „От Твоя Валентин“. През миналия век в цял свят освен размяната на картички хората започват да си подаряват рози и шоколад, които обикновено са поставени в луксозни червени опаковки.