Услугата Gmail е един от най-успешните продукти на технологичния гигант, като скоро Google започнаха да използват информацията, която съхраняваме в профилите си директно в своята търсачка. По този начин можете да видите например данни за предстоящия си полет докато въвеждате заявката за търсене, което може да ви спести доста време. Сега разбираме, че компанията вече провежда тестове с нова функционалност, която ще подобри работата на Google Calendar, съобщава TechCrunch.

 

Компанията възнамерява да синхронизира автоматично данните от Gmail за хотели, ресторанти, билетни резервации, предстоящи полети и др. в Google Calendar. Благодарение на това ако наемете кола или сте резервирали хотел ще получите уведомления за тях директно в своя календар. Така няма да се налага да търсите в своя Gmail профил, тъй като Google вече ще е подредила тези данни за вас.

 

Новата функция ще бъде активирана по подразбиране за всички акаунти, но може лесно да се блокира от менюто с настройки в Gmail. Oт своя страна тя е поредното доказателство, че колкото повече информация съхранявa Google за нас толкова повече неща ще можем да правим с нея. В заключение ще отбележим, че самата функция се очаква да е на разположение за всички потребителите в следващите няколко дни.

 

Вижте десет полезни функции в Gmail, които е добре да ползвате