Google Calendar е приложение, което е предварително инсталирано на смартфоните с Android и позволява бързо и лесно да организирате своя график. Всичките ви срещи и контакти се синхронизират с останалите популярни услуги на компанията, което е другото голямо предимство на този софтуер. Само преди няколко дни Google добавиха нова функция в Calendar, която досега бе достъпна единствено до G Suite потребителите, но вече е активна за всички в Google Play.

 

 

Благодарение на нея собствениците на смартфони с Android вече ще разбират, когато друг човек откаже събитие създадено от самите тях. По този начин ще си спестите време и можете да откажете или пренасрочите планираната среща за друг ден. Все още не разполагаме с информация дали и кога Google възнамеряват да представят версия на функцията и за устройствата с iOS. Този инструмент е доста подходяща опция за всички, които ежедневно се срещат с много хора.

 

 

Ако даден човек откаже участие в подготвяното събитие можете да анулирате срещата или да изберете нов ден и час, както и да я проведете с останалите хора заявили участие. Google ще продължат периодично да ъпдейтват приложението, за да го превърнат в предпочитан избор за създаване и организиране на графика на милиони потребители. В случай, че не сте работили с Calendar сега е подходящ момент да го направите.

 

Oще от Digital: Как да споделяме събития от Google Calendar с други хора