Google Calendar е мобилно приложение създадено от компанията, за да улеснява графика и ежедневието на милиони потребители. Лесният за използване интерфейс и интеграцията с услуги като Gmail допълнително превръща този софтуер в полезно решение за организиране на срещи.

Ако използвате активно Google Calendar вероятно сте се убедили сами в предимствата на приложението. Въпреки това потребителите от доста време искат да видят включването на две функции, които досега не бяха достъпни. Много хора биха желали да могат да създават и разглеждат допълнителни задачи в своя календар.

Добрата новина е, че Google са обърнали внимание на тези молби и вече са готови с актуализация, която ще позволи да правите именно това в Google Calendar. Припомняме ви, че подобен инструмент вече е наличен за уеб версията на Calendar, но ето, че ще е налична и за мобилните версии за Android и iOS.

Функцията в кратки срокове ще е достъпна за всички потребителски профили.

 

 

Новият ъпдейт не е случаен, тъй като все по-голям брой хора използват смартфоните, за да управляват графика си, да създават срещи и извършват конферентни разговори. Предстоящата актуализация включва интеграция на Google Tasks - платформата на компанията за създаване на "To-Do" списъци със задачи, съобщава SlashGear.

Разширяването на тази функционалност от десктоп версията за мобилните приложения със сигурност ще накара повече хора да работят с Google Calendar в своето ежедневие. Опцията за разглеждане и създаване на задачи директно от календар приложението ще ни спести ценно време и ще премахне нуждата от инсталиране на допълнителен софтуер.

Единственото, което трябва да направите, за да създадете нова задача в календара е да натиснете бутона с "+" знака в долния десен ъгъл. След това събитията ще са видими в дясната част на интерфейса в съответния ден от календара. Можете да добавяте допълнителни детайли, да прикачвате бележки, да спирате уведомленията в определени часове и др.

 

Oще от Digital: 7 полезни трика в Google Calendar, които може би не знаете